Afbeelding
Rian Padding

Fysio Gorredijk: AlterG

Column
Je wilt wel wandelen, maar het lukt niet. Je voelt je onzeker, je conditie laat je in de steek of je ervaart pijnklachten in een of meerdere gewrichten. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom lopen niet goed lukt.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan een heup- of knieoperatie, parkinson, rugklachten, overgewicht of de gevolgen van een CVA. Lopen in de AlterG kan dan een oplossing zijn. De AlterG is een loopband waarbij de zwaartekracht tot tachtig procent gereduceerd kan worden. Doordat je middels een broekje vastgeritst in de loopband beweegt, is er minder kans op balansverstoringen en dat geeft een veel zekerder gevoel. Op deze manier is het mogelijk je conditie op te bouwen, de afstand die je kunt lopen te vergroten en je balans te trainen. Daarnaast is er bij de AlterG ook een camera ingebouwd, waardoor je tijdens de training je looppatroon ziet en als het nodig is dit direct kunt aanpassen. Ook is het mogelijk de gewichtsverdeling en paslengte tijdens het gebruik te zien.
Deze mogelijkheden maken ook dat de AlterG geschikt is om in te hardlopen. Wellicht heb je last van een blessure zoals hielspoor, van je achillespees of loop je vast tijdens het opbouwen van het hardlopen, heb je hersteltraining nodig of wil je je techniek of snelheid verbeteren? Met minder zwaartekracht is het makkelijker om deze aanpassingen te doen. Wanneer deze verbeteringen goed aangeleerd zijn, ervaar je hier voordeel van tijdens het lopen op de baan, in het bos of gewoon op de weg. Dit zijn slechts een aantal mogelijkheden, mocht je meer willen weten of het zelf een keer willen ervaren, neem dan contact op met Fysio Gorredijk, 0513-462862 of via info@fysiogorredijk.nl.
Rian Padding

Meer SA!

Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Collega's Column 14 uur geleden
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
'Wy meitsje fan in event in belevenis' Ondernemen 16 uur geleden
Elina Dijkstra en Ineke Beeksma over 4 mei in Ureterp
NoSa! over 4 mei-herdenking in Ureterp Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Prehabilitatie Column 2 mei, 12:35
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 2 mei, 09:16
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 2 mei, 09:15