Afbeelding
SJOERD KNOL

Peter Scherrebeck Hansen wint Kunstprijs

Algemeen

BEETSTERZWAAG Peter Scherrebeck Hansen is de winnaar geworden van de negende Sybren Hellinga Kunstprijs. Hij werd door de jury gekozen uit vijf genomineerden uit Denemarken, Goa, Nederland en Syrië.

Uit het juryrapport: “Peter nodigde ons op een heel subtiele manier uit om het werk te betreden, om deel uit te maken van iets intiems dat toch met het grotere politieke resoneert.” De jury was geraakt door het intieme gebaar van het in elkaars lichaam zingen, elkaars stem echoën, het delen van lichamelijke herinneringen. En onder de indruk van de manier waarop de kunstenaar met minimale middelen een gebaar, performance en installatie maakte die zo krachtig is op persoonlijk niveau en durft te spreken over grotere onderwerpen die iedereen aangaan.

Dit jaar bestond de jury uit Vytautas Kumža (winnaar Sybren Hellinga Kunstprijs 2019), Saskia Noor van Imhoff (beeldend kunstenaar), Laurie Cluitmans (curator Centraal Museum in Utrecht) en Sanne Luteijn (manager The Ekard Residency). De vijf genomineerden presenteren hun werk tot en met zondag 4 december in Kunsthuis SYB. Alle kunstwerken hebben persoonlijke en familiale geschiedenissen als vertrekpunt.

Op donderdag 1 december organiseert Kunsthuis SYB een publiek programma met de genomineerden in samenwerking met Rozenstraat. Kunsthuis SYB is open op zaterdag en zondag (13.00-17.00 uur).

Meer SA!

Afbeelding
Uitje in cabrio Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Flaeijel bij dagbesteding Aardemahuys Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
MFA De Tynje kan nu echt los Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe expositie bij Galerie Mildam: de natuur als inspiratiebron Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Jubbega wacht nog op eerste punten Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Sânman & Sikke in Witte Kerk Hemrik Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Crossers ontmoeten crossers Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Grootste Beatleshits in De Skâns Cultuur 23 uur geleden