Afbeelding
SJOERD KNOL

Peter Scherrebeck Hansen wint Kunstprijs

Algemeen

BEETSTERZWAAG Peter Scherrebeck Hansen is de winnaar geworden van de negende Sybren Hellinga Kunstprijs. Hij werd door de jury gekozen uit vijf genomineerden uit Denemarken, Goa, Nederland en Syrië.

Uit het juryrapport: “Peter nodigde ons op een heel subtiele manier uit om het werk te betreden, om deel uit te maken van iets intiems dat toch met het grotere politieke resoneert.” De jury was geraakt door het intieme gebaar van het in elkaars lichaam zingen, elkaars stem echoën, het delen van lichamelijke herinneringen. En onder de indruk van de manier waarop de kunstenaar met minimale middelen een gebaar, performance en installatie maakte die zo krachtig is op persoonlijk niveau en durft te spreken over grotere onderwerpen die iedereen aangaan.

Dit jaar bestond de jury uit Vytautas Kumža (winnaar Sybren Hellinga Kunstprijs 2019), Saskia Noor van Imhoff (beeldend kunstenaar), Laurie Cluitmans (curator Centraal Museum in Utrecht) en Sanne Luteijn (manager The Ekard Residency). De vijf genomineerden presenteren hun werk tot en met zondag 4 december in Kunsthuis SYB. Alle kunstwerken hebben persoonlijke en familiale geschiedenissen als vertrekpunt.

Op donderdag 1 december organiseert Kunsthuis SYB een publiek programma met de genomineerden in samenwerking met Rozenstraat. Kunsthuis SYB is open op zaterdag en zondag (13.00-17.00 uur).

Meer SA!

Afbeelding
Gevoelige keuze voor Sport Vereent Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Partijen rond De Kompenije weer aan tafel Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Debuut van The Spaltenbridge Band Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Van Teyens Fundatie helpt Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Oproep: Hoe bespaart u energie? Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Huurwoningen versneld verduurzaamd Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Uitlaten in het donker Column 14 uur geleden
Afbeelding
Lezing: Wat deed Bommen Berend in Opsterland? Cultuur 30 nov, 19:27