Afbeelding

Gedumpte kittens gevonden in bos Gorredijk

Algemeen

GORREDIJK Een Sa!-lezer trof rond 17 juli gedumpte kittens aan in het bos aan de Dwersfeart bij Gorredijk. De lezer blijft liever anoniem en schrijft het volgende.

“Er zijn mensen die (kleine) onschuldige dieren aan hun lot overlaten. Rond 17 juli zijn er in ieder geval vier jonge kittens gedumpt in het bos aan de Dwearsfeart te Gorredijk. Ze waren 5 a 6 weken oud en konden zich nog niet alleen redden. En al helemaal niet in een bos. Er leven daar ook roofdieren zoals roofvogels, vos, marter en das. De kittens zijn ten dode opgeschreven als ze niet gered worden.”

“Wij hebben vier dagen gezocht op verschillende tijdstippen, de eerste twee dagen hebben we ze gezien. In het bos is het moeilijk om zulke kleine kittens te vangen. Ze schieten overal onder: bramen, lage beplanting en takkenbulten. Op maandag hebben we één rode kitten kunnen redden. En deze is opgehaald door de dierenambulance. De medewerkers van de dierenambulance hebben ook nog geprobeerd de anderen te vangen, maar helaas. Er is door de ambulance wat voer achter gelaten. Wij hebben zelf ook veel bakjes water en natvoer neer gezet. Ze waren er toen wel, maar vlogen alle kanten op en verdwenen in de wildernis.”

“Weer moesten ze een nacht moederziel alleen in het bos overleven met alle gevaren die daar in de nacht zijn. Als je ze de volgende morgen niet ziet of hoort word je boos moedeloos. Hoe lang kunnen ze het volhouden? Zijn ze een eenzame, bange hongersdood gestorven of ten prooi gevallen aan de roofdieren?” 

“Ik hoop dat degene die dit gedaan heeft, en hopelijk dit leest, zich realiseert dat hij/zij de kittens iets vreselijks heeft aangedaan. Wij begrijpen niet dat je dit over je hart kunt verkrijgen. Harteloos ben je dan. Als het in verband met de vakantie is gedaan, hoop ik dat de vakantie net zo verschrikkelijk wordt als het verblijf van de kittens in het bos. Er is nooit, maar dan ook nooit een reden om dieren te dumpen en aan hun lot over te laten. Dit kan kan, en dit mag niet! Dan ben je geen dier waard.”

Kleine Edje, zoals de rode kitten nu heet, maakt het goed. Hij was erg zwak en vermagerd. Wij hopen dat Edje een liefdevol plekje krijgt. Denk goed na voordat je dieren aanschaft. Als je dieren hebt moet je goed voor ze zorgen.”

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 20 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur gisteren
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport gisteren
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport gisteren
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws gisteren
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 1 mei, 19:26
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 1 mei, 16:02
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09