Vrijdag haalde Fedor Christiaanse de ingezamelde goederen op bij cbs De Opdracht in Ureterp .
Vrijdag haalde Fedor Christiaanse de ingezamelde goederen op bij cbs De Opdracht in Ureterp . Sietse de Boer

De Opdracht in actie voor Oekraïne

Algemeen

URETERP Cbs De Opdracht zette deze week en snelle korte actie op touw voor Oekraïne. In mum van tijd werden hulpgoederen ingezameld en kwamen vele geldelijke donaties binnen.

Het begon maandag heel toevallig. Een van de ouders vertrekt zaterdag met een groep studenten naar Roemenië, een reis die maanden geleden al was gepland. Schooldirecteur Otto Hiemstra: “Moandei hearden wy dat se buskes beskikber ha, doe kaam alles yn in stroomfersnelling.”

De Opdracht sponsort in Roemenië twaalf kinderen via een project van Stichting Phoneo. Dit project zal worden bezocht door de groep studenten van de Royal Mission School in Drachten. Een van de vijf teamleiders van de groep is Fedor Christiaanse. “Onze kinderen gaan naar De Opdracht dus was de link snel gelegd.” Stichting Phoneo is als buurland van Oekraïne nauw betrokken bij de situatie daar. Ze hebben inmiddels een pendeldienst naar de grens opgezet om vluchtelingen op te vangen.

De studentengroep heeft zes busjes beschikbaar, onder andere dankzij sponsoring. Fedor Christiaanse: “We hebben nu de kans om zoveel mogelijk spullen meenemen.” De actie om goederen mee te nemen, startte maandag. “En daarna is het in positieve zin ontploft; uit het hele noorden komen spullen en financiële bijdragen, ook van cbs De Opdracht.” De Opdracht zette snel een actie op waarbij veel spullen werden aangeleverd waaronder voedsel en medische benodigdheden. Otto Hiemstra: “En tongersdei krigen we in anonieme gift fan 1.000 euro.”

De goederen worden na een reis van twee dagen afgeleverd bij Stichting Phoneo die voor verdere verspreiding zorgt. Fedor: “Stichting Phoneo heeft een tiental projecten in Roemenië, daar komt nu de opvang van vluchtelingen bij en daar is heel veel voor nodig. Onze studenten nemen zelf geen koffers mee, alleen een weekendtas voor twee weken. Zo hopen we ruimte te hebben voor alle spullen.”

Goederen zijn er op dit moment genoeg, zegt Hiemstra. Financiële steun blijft echter welkom, hiervoor heeft cbs De Opdracht een rekening geopend: NL66RABO 0120374315 ten name van PCBO te Ureterp onder vermelding van Noodhulp Oekraïne via Phoneo.


De Opdracht zamelde in recordtijd veel spullen in voor Oekraïne - Sietse de Boer


En dan moet het ook allemaal nog passen in de bus - Sietse de Boer


Meer SA!

Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 1 uur geleden
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
In het zonnetje! Column 20 uur geleden
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Scott Woltering winnaar Lauswolt Open Sport 21 uur geleden