JUBBEGA 8-4-2021 De Singel Tweewielers  Durk en Thea de Vries
JUBBEGA 8-4-2021 De Singel Tweewielers Durk en Thea de Vries JUBBEGA 8-4-2021 De Singel Tweewielers Durk en Thea de Vries

De Singel Tweewielers investeert in voorraad

Thema Fietsen
Zitten we straks niet opgescheept met een voorraad waar we nooit meer van afkomen? Ook Durk en Thea de Vries wisten vorig jaar niet wat corona zou brengen. “Wy ha doe in part fan ús bestellingen útsteld.” Een inschattingsfoutje, zo werd al gauw duidelijk. De e-bikes waren vorig jaar niet aan te slepen.
Afgelopen winter deed De Singel Tweewielers precies het tegenovergestelde: “Wy ha alles út de kast helle en safolle mooglik besteld. Mei corona is it no ien kear oars as oars.” Normaal een planorder bij de fietsfabrikanten neerleggen en al naar gelang de verkoop extra bestellen, is er niet meer bij, aldus Thea. “Wat net foarôf besteld is, krigest ek net mear.” Dat komt onder andere omdat de fabrieken in China, waar vrijwel alle fietsframes vandaan komen, kampen met grote achterstanden als gevolg van de langdurige lockdown die de regering oplegde. Maar ook Shimano, de Japanse grootleverancier van fietsonderdelen, kampt met achttien maanden vertraging als gevolg van corona, weet Durk. “Wy ha de beurs mar omkeard en de gok naam, nee ferkeapje wolle wy net.”

Winkel en webshop

De Singel Tweewielers bedient namelijk niet alleen de regio, maar via de webshop ook de drie noordelijke provincies. Onder andere als dealer van A-merken uit eigen land als Batavus, Sparta en RIH. Vooral het vakmanschap en de afwerking van de RIH-fietsen spreekt Durk aan. “Foar in grut part noch hânwurk. Se brûke ek gjin standaardframes, mar ûntwikkelje dy sels; dêryn hat RIH in lange tradysje.” Dat uit zich met name in de comfortabele zit van de modellen. Ook de rustige, maar direct ondersteunende motor van de RIH sluit goed aan bij de wensen van de wat oudere e-biker. Maakt de positie van de motor - midden, voor, bagagedrager - dan nog verschil? “Minsken ha faak al op internet sneupt en witte krekt wat se ha wolle. Mar kinst better mei in proefrit ûnderfine welk systeem by dyn fysyk past.”

Accurevisie

Een elektrische fiets van kwaliteit vergt een behoorlijke investering, aldus Thea en Durk. Daarom kunnen klanten naast contant ook gespreid betalen, of een leaseovereenkomst van drie jaar aangaan. “Dêrnei kinst de fyts dan oernimme of ynruilje.” De fietsaccu gaat zo’n vijf jaar mee, daarna reviseert Durk de batterij en pimpt hem desgewenst op met meer kilowattvermogen. “Mei ús testapparatuer stelle wy foar alle merken de diagnose.”

Aangepaste fietsen

De tijd dat een fietsenmaker genoeg had aan een setje ringsleutels en een schroevendraaier is voorbij. Naast mechanische vaardigheden is kennis van elektrotechniek en computers vereist. Dat maakt het moeilijk om aan gekwalificeerd personeel te komen. Jammer, want Durk en Thea willen graag meer doen met de groeimarkt van het aangepast fietsen. Thea: “Wy dogge wol mei, mar ha it gewoan te drok om echt út te pakken.” Zo zijn ze dealer van Van Raam, koploper op het gebied van elektrische driewielers, duofietsen en rolstoeltransportfietsen. “En wy brûke omboupakketten fan Altena. Mei harren systeem bout Durk de fyts wêr’t minsken oan wend binne om ta in echte driewieler. Dat skeelt in protte jild.” desingeltweewielers.nl
 

Meer SA!

RWF viert de handhaving in de derde klasse na de zege op Twijzel.
RWF na nipte overwinning op Twijzel veilig Sport 18 mei, 16:54
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31