Jacco Kuiper scoorde de belangrijke derde treffer voor Jubbega tegen Germanicus.
Jacco Kuiper scoorde de belangrijke derde treffer voor Jubbega tegen Germanicus. Archieffoto: Sietse de Boer

Jubbega veilig: en concurrent minder voor Wispolia

Sport

GORREDIJK Jubbega heeft zondag in Coevorden goede zakengedaan door hekkensluiter Germanicus met 2-3 te kloppen. Door dit resultaat zijn de roodwitten zo goed als verzekerd van behoud van het eersteklasser schap. Voor Wispolia was het zonder zelf in actie te komen toch een goede dag. Blauwhuis verspeelde punten tegen Houtigehage en is daardoor zo goed als uitgeschakeld voor de titel.

Het moest van ver komen bij Jubbega. Met het bekerduel van woensdag tegen Genemuiden nog in de benen, beleefde de formatie van trainer Inne Schotanus geen makkelijke middag in Coevorden. Koen Steg maakte voor rust een 1-0 achterstand ongedaan, maar de thuisclub nam op slag van rust opnieuw een voorsprong. Mark Taede Koopmans verzorgde de 2-2 waarna in de 88ste minuut Jacco Kuiper de bevrijdende 2-3 tegen de touwen werkte.

Daar leek het halverwege niet op. Jubbega kreeg op sportpark De Pampert voor rust geen poot aan de grond. Na rust ontspon zich een totaal ander spelbeeld. Mede dankzij een aantal wissels trokken de gasten het initiatief naar zich toe. Jubbega was volgens Schotanus met dank aan de uitstekende optredens van de invallers heer en meester. “Ik seur wolris op de wikselspilers, mar hjoed wiene se geweldich.”

Toch duurde het lang voor de zege veilig werd gesteld. Twee minuten voor het einde werd vanuit de omschakeling Geert Jelke Gielstra weggestuurd. De rappe buitenspeler van Jubbega liet iedereen de hakken zien en bracht Jacco Kuiper in stelling, 2-3. “It moast achter de helsdoarren weikomme, mar wy ha it rêden en hjoed hiele belangryke punten pakt,” aldus de trainer van Jubbega.

Dankzij de overwinning is Jubbega, met zeven punten voorsprong op de plekken die in aanmerking komen voor degradatievoetbal, zo goed als veilig. In theorie kunnen de roodwitten nog achterhaald worden, maar dan moeten de achtervolgers alles winnen. “En dy spylje ek noch tsjininoar. It kin eins net mear mis gean.” De blijdschap na het laatste fluitsignaal was dan ook groot. “We drinke der seker ien op,” aldus Schotanus.

Wispolia

In de vijfde klasse A was het een goede dag voor Wispolia. De ploeg van trainer Guido Pen verstevigde zonder in actie te komen het koploperschap. Blauwhuis, dat met Langezwaag nog de enige bedreiging vormde voor de Terwispelers, speelde met 3-3 gelijk tegen laagvlieger Houtigehage. Met nog twee duels te gaan kan bijna alleen Langezwaag Wispolia nog van de titel afhouden. Saillant detail, volgende week komen de Langsweachsters op sportpark De Pûster in Terwispel op bezoek.

Zaterdag kwam De Sweach al in actie. Het thuisduel tegen Surhuisterveen eindigde in een 3-1 zege.

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 11 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 15 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 15 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 15 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 1 mei, 19:26
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 1 mei, 16:02
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09