Lubbert Dooper glipt langs een tegenstander. Op de achtergrond Hidde Knip.
Lubbert Dooper glipt langs een tegenstander. Op de achtergrond Hidde Knip. Sietse de Boer

Slap Mildam op eigen veld ten onder

Sport

MILDAM Voor de voetballers van Mildam verliep de zondagmiddag teleurstellend. Het thuisduel tegen Oranje Zwart werd met 2-5 verloren. Mildam legde een belabberde eerste helft op de mat en stond halverwege met 0-3 achter. Na rust kwam de thuisclub sterk terug, maar na een makkelijk gegeven strafschop aan de gasten was het pleit beslecht.

Een fikse domper voor de zwartwitten uit Mildam die na het knappe gelijkspel van twee weken geleden tegen Read Swart op meer hadden gerekend tegen de ploeg uit Wanneperveen. Bij een zege was Mildam, dat nog maar één puntje heeft, Oranje Zwart voorbijgestreefd op de ranglijst, maar een overwinning zat er vandaag absoluut niet in.


Frank de Jong duelleert met een tegenstander van Oranje Zwart. - Sietse de Boer

En dat terwijl het trainersduo Michael de Vries en Maarten van der Wal voor het eerst dit seizoen over een fitte en voltallige selectie kon beschikken. Mildam speelde echter een ronduit slechte eerste helft. “Eentje om heel snel te vergeten”, aldus De Vries. “We speelden slap, kregen de goals makkelijk tegen en dat tegen de slechtste ploeg waar we dit seizoen tegen gespeeld hebben.”

De sfeer in de kleedkamer was in de rust dan ook om te snijden, aldus de trainer. “We hebben elkaar flink de waarheid verteld.” Het uitspreken van de frustraties luchtte op en leidde tot een knappe comeback in de tweede helft. Lubbert Dooper en Silvan Reilman zorgden vlot voor de aansluiting, maar juist op het moment dat de thuisclub door wilde drukken, kregen de gasten een strafschop.

Een dubieuze, aldus Michael de Vries. “Ik bekijk het natuurlijk door een Mildam-bril, maar zelfs de tegenpartij vond het een cadeautje.” De scheidsrechter had volgens de trainer sowieso zijn dag niet, want de leidsman deelde zeven kaarten uit. “Terwijl er weinig aan de hand was. Het was een sportieve wedstrijd, gezien het spelbeeld waren zoveel kaarten overdreven.”


Silvan Reilman stijlvol in actie. Zijn treffer mocht vandaag niet baten. - Sietse de Boer

Oranje Zwart verzuimde niet het cadeautje uit te pakken en scoorde vanaf de stip 2-4. In de slotfase werd het zelfs nog 2-5 voor de gasten. “Dit was een tegenstander waar we een resultaat tegen hadden kunnen boeken, maar dan moet je zelf wel leveren. Misschien dachten ze er te makkelijk over en dat deed Oranje Zwart duidelijk niet. Goed voetbal begint altijd met hard werken en dat ontbrak er vandaag aan. De instelling deugde niet. Het was een slechte zondag,” besluit De Vries.

Volgende week wacht Mildam een lastige opgave. Het elftal van De Vries en Van der Wal gaat op bezoek bij Steenwijkerwold. Die ploeg verloor vandaag door een uitglijder tegen rode lantaarndrager Ruinen de koppositie aan Read Swart en is ongetwijfeld uit op revanche.

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 21 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur gisteren
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport gisteren
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport gisteren
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws gisteren
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 1 mei, 19:26
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 1 mei, 16:02
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09