Sjoerd Fennema (rechts) wordt toegesproken door zijn oud-trainer en vriend Klaas Zandberg.
Sjoerd Fennema (rechts) wordt toegesproken door zijn oud-trainer en vriend Klaas Zandberg.

RWF eert bevlogen clubman Sjoerd Fennema

Sport

FRIESCHEPALEN Totaal verrast, dat was Sjoerd Fennema zaterdag toen hij tijdens een feest bij zijn voetbalvereniging RWF naar het podium werd geroepen. Fennema nam afgelopen seizoen afscheid, nadat hij achttien jaar leider van het eerste elftal te was geweest. 

Voor zijn liefde en inzet voor RWF werd hij in het zonnetje gezet. De huldiging was een idee van spelers en oud-spelers waarmee Fennema in de loop der jaren heeft gewerkt. De mannen hielden een inzameling voor de oud-leider en dat leverde een leuk bedrag op. Sjoerd Fennema kreeg zaterdag onder meer een reischeque voor een weekendtrip naar keuze, een shirt van RWF met handtekeningen van spelers en een mand met etenswaren. 

De cadeaus werden overhandigd door (oud-) aanvoerders met wie Fennema werkte. Daarnaast werd door oud-trainer Zandberg de loftrompet over de leider gestoken. Fennema had volgens Zandberg ‘kijk’ op het spelletje, durfde zijn mening te geven en zorgde voor cohesie. Hij was een man waar Zandberg op kon vertrouwen en bouwen. “Sjoerd wie in goeie kollega en is úteinlik in kameraad fan my wurden.”

De huldiging was verdiend, vonden ze bij RWF. Want de 53-jarige Sjoerd Fennema heeft veel voor de voetbalclub uit Frieschepalen betekend. Hij begon in 1987 als jeugdleider. Hij stond niet alleen op het veld, maar blies ook organisatorisch zijn partijtje mee, onder andere als lid van het jeugdbestuur. In 2004 maakte Sjoerd zijn debuut als leider bij de hoofdmacht van RWF. 

Verder trainde hij meerdere jeugdteams en lagere seniorenteams. Ook kalkte hij de lijnen en hielp hij mee de accommodatie schoon en opgeruimd te houden. Fennema genoot van zijn werk als leider. Van de wedstrijdspanning, onvoorziene situaties die altijd weer om creatieve oplossingen vroegen en de saamhorigheid van de groep. Hij is trots op waar RWF staat. “Fryske Peallen is mar in doarpke, mar it is moai om te sjen hoe’t wy mei syn allen de feriening oerein hâlde. Dat moat ek sa bliuwe. Ik moat net oan gearwurking mei oare ferienings tinke. Dat is foar my net de takomst foar RWF.”

De oud-leider, drie jaar geleden tot erelid benoemd, was blij met de huldiging. “Dêr sprekt wurdearring út.” Dat hij als leider gestopt is, wil niet zeggen dat Fennema zijn inzet voor RWF staakt. Hij blijft betrokken. “As hja my earne foar nedich ha, stean ik klear.”

Meer SA!

RWF viert de handhaving in de derde klasse na de zege op Twijzel.
RWF na nipte overwinning op Twijzel veilig Sport 18 mei, 16:54
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31