Wispolia wint met 3-2 van Langezwaag
Wispolia wint met 3-2 van Langezwaag Sietse de Boer

Wispolia zet sterke reeks voort tegen Langezwaag

Sport

TERWISPEL De streekderby tussen Wispolia en Langezwaag is zondagmiddag een prooi geworden voor de thuisclub. Wispolia won op sportpark de Pûster met 3-2 en klimt dankzij de zesde zege van het seizoen naar de tweede plek op de ranglijst.

Het treffen tussen Wispolia en Langezwaag was een echte derby met veel strijd en weinig goed voetbal. “Maar voor goed voetbal moet je ook niet in de vijfde klas zijn,” is Wispolia-trainer Ronny de Jong realistisch. Hij zag zijn ploeg al vlot op voorsprong komen. Al na vier minuten wees de scheidsrechter naar de stip.

Willem ter Schuur werd neergehaald in de zestien en de toegekende strafschop werd feilloos benut door Jelte Post. De gasten uit Langezwaag toonden zich niet aangeslagen en knokten zich halverwege de eerste helft langszij. “In de pauze heb ik aangegeven dat we moesten blijven voetballen. Na rust ging het wel beter,” aldus De Jong.

In de 57ste minuut kwam de thuisclub opnieuw op voorsprong toen een hoekschop van Jelte Post in één keer in het doel verdween. Weer had Langezwaag een antwoord. Ook de gasten wisten een hoekschop ineens in het doel te laten verdwijnen. De gelijkmaker was het startsein voor een spannende slotfase waarin de thuisclub aanvallend wisselde om de drie punten in Terwispel te houden.

De aanvallende intenties werden tien minuten voor tijd beloond met een derde treffer. Een hoge voorzet werd door Willem ter Schuur knap achter de doelman van de gasten gekopt. De goal bleek goed voor de zege, want het moegestreden Langezwaag kwam in de resterende tijd niet meer gevaarlijk in de buurt van het doel van de thuisclub.

De winnende trainer was uiteraard tevreden. “We zijn aan een mooie serie bezig. Uit de laatste vier wedstrijden hebben we tien punten gepakt. Qua verliespunten staan we derde en dat is voor ons geweldig. Toen mijn broer Manfred en ik Wispolia vijf jaar geleden gingen trainen was het doel om een plekje in de top vijf te veroveren. Daar staan we nu en wie weet zit er nog wel een mooi prijsje in dit jaar.”

Volgende week gaat Wispolia op bezoek bij Oldeboorn, een tegenstander waartegen de ploeg uit Terwispel het traditioneel moeilijk heeft. De Jong: “Daar winnen zou echt mooi zijn.” Hoe het ook afloopt, volgens de trainer gaat het goed met Wispolia. “Het voetbal leeft hier weer. We hebben nu muziek en feest in de kantine. Het zit bomvol, dat is het mooie van een dorpsploeg, iedereen is betrokken.”

Meer SA!

Ties Pander van TC Lauswolt
Sa! Sport: tennisser Ties Pander wil naar Hoofdklasse Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Zwembad De Delte opent met nieuwe waterglijbaan Nieuws 21 uur geleden
Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 28 apr, 17:45
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen 28 apr, 10:47
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54