Johan de Boer Sport Vereent.
Johan de Boer Sport Vereent. Johan de Boer Sport Vereent.

Amateurvoetbal: Sport Vereent heeft weer tweede team

Sport
Vol goede moed begon Sport Vereent in de zomer van 2016 aan het seizoen. Lekker meedraaien in minimaal de middenmoot was het doel van de Berkopers. Het liep anders, Sport Vereent werd voorlaatste. “Dat nooit weer.”
Vooral de tweede seizoenshelft van de vijfdeklasser was onder de maat. “Die was met slechts twee zeges echt allerbelabberdst”, beseft de 23-jarige Johan de Boer. Een van de belangrijkste doelstellingen is om vaker te winnen. “Al is de sfeer in de groep gelukkig wel altijd goed gebleven.”
Het grote probleem van Sport Vereent lag vorig seizoen voorin, en dat was niet voor het eerst. “We spelen heel vaak leuk met de tegenstander mee en zijn niet eens heel veel slechter. Omdat we zoveel moeite hebben met scoren, gaat het dan op een gegeven moment natuurlijk toch mis.”
Het lukte Renaldo Koopman, die het trainerschap gedurende het seizoen overnam van de met knieklachten kampende Eize Verra, ook niet dat te veranderen. Koopman heeft dit jaar een groep die is aangevuld met een aantal jeugdspelers. “Mede daardoor hebben we nu gelukkig na een aantal seizoenen weer een tweede team. Hopelijk ligt de slechte periode, waarin we op een gegeven moment maar vijftien seniorenleden hadden, achter ons. Nu moeten we ook op het veld goede resultaten halen.”
En de zoektocht naar een makkelijk scorende aanvaller gaat uiteraard ook door. “In het verleden hadden we mannen als Niels Nieuwland en Jan Jonker. Die scoorden heel wat doelpunten voor ons en dat voetbalt in alle opzichten makkelijker.” De Boer staat zelf ook weleens in de spits, als de nood aan de man is. “Maar ik ben veel meer een centrale middenvelder of laatste man”, lacht hij veelbetekenend.
Zorgeloos zijn ze niet in Oldeberkoop, maar desondanks is De Boer benieuwd naar het nieuwe seizoen. “Ik heb er toch wel weer zin in. Tien van de elf tegenstanders kennen we goed en tegen een aantal maken we echt wel kans. Wie weet wat we met een beetje geluk voor elkaar kunnen krijgen dit seizoen. Een paar goede resultaten kunnen een heel verschil maken. Want zo’n seizoen als afgelopen jaar, met een voorlaatste plaats in de klasse, dat nooit weer.”
Dit verhaal is onderdeel van de amateurvoetbalbijlage; een vooruitblik op een nieuw seizoen. Lees verder in het dossier Amateurvoetbal.

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 7 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 10 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 10 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 10 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport gisteren
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 1 mei, 16:02
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09