Afbeelding

Puzzelstukjes vallen verkeerd bij LDODK

Sport
Bij LDODK likt men de wonden nu de ploeg is uitgeschakeld voor de play-offs in de Korfbal League. Een hard gelag voor de ambitieuze vereniging uit Gorredijk en Terwispel. “Dit is heel zuur”, aldus voorzitter Gouke de Vries, die echter ook al weer strijdbaar is voor het nieuwe seizoen. “Van tegenslag hoef je niet minder te worden.”
Door de eigen nederlaag (30-25) op vrijdagavond bij PKC en de 17-28 winst van Fortuna bij Blauw-Wit kwam er zondag voor LDODK een einde aan het zaalseizoen. Tenminste, wat betreft de sportieve ambities. Zaterdagavond wacht nog wel de derby tegen DOS’46, maar die gaat alleen nog om de eer. “Ik hoop dat de ploegen er een show van maken”, zegt De Vries.
Toen de preses vrijdagavond in Papendrecht weer in de auto stapte richting huis, had hij er al weinig geloof meer in. “Ik verwachtte dat Fortuna zou winnen. Blauw-Wit wist door onze nederlaag ook al zeker dat ze bij de eerste vier zouden eindigen.” De klap kwam zondagmiddag dan ook niet heel hard meer aan. “Al is het heel zuur. Als vereniging werk je er keihard aan, met heel veel energie, om iets moois neer te zetten. Als dat dan mislukt, voel je dat wel.”
Tegelijk maakt het De Vries strijdbaar voor het volgende seizoen. Dan mag LDODK de play-offs niet weer mislopen. De club presenteerde de afgelopen weken dan ook al weer een paar versterkingen: Femke Bouma (Drachten) en Eline Haan van Ritola (Zuidlaren). “Een sterke heer is ook welkom.”
Daarnaast breidt LDODK de trainersstaf uit. Henk Jan Mulder, die in aanloop naar het duel met PKC de eindverantwoordelijkheid overnam van de ontslagen Erik Wolsink, richt zich samen met Marjo de Haan volledig op het eerste team. Shay Conroy, nu nog speler van het uit de hoofdklasse gedegradeerde Nic., wordt de coach van LDODK 2. “We willen daarin nog meer investeren.”
De Vries is ook realist, een minder seizoen kan gebeuren. “We moeten ook niet vergeten waar we vandaan komen. We spelen pas zes jaar Korfbal League en horen inmiddels bij de vijf beste ploegen van het land. Aan de andere kant waren onze ambities en doelstellingen heel duidelijk en daar mag men ons zeker op afrekenen. De puzzelstukjes pasten dit seizoen helaas niet in elkaar zoals we het voor ogen hadden.”

Meer SA!

Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 10 uur geleden
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen gisteren
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport gisteren
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 4 mei, 10:56
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33