Prima prestaties UDIROS Outdoor

Sport
Tijdens de zonovergoten 24ste editie van de survivalrun in Boerakker hebben de atleten van UDIROS Outdoor prima prestaties geleverd. Met meerdere top-10 klasseringen en podiumplekken in verschillende categorieën laat de vereniging zich steeds meer gelden in survivalland.
Naast de groep wedstrijdatleten ontwikkelt de groep recreanten, die trainen onder Werner Valk, zich sterk. Ook in Boerakker stond er een goed getrainde aan de start. Ook de recreanten jeugd maakt elke week weer stappen vooruit, jeugdtrainers Johannes Benedictus en Dennis Kamperveen verwachten dat zij op korte termijn weer een aantal atleten klaar hebben gestoomd om in het Jeugd Survival Circuit (wedstrijd) mee te draaien.
Bij de jongste deelnemers (8-9 jaar) liep Claudette Ritsema naar een hele mooie eerste plek en zette de concurrentie op ruime achterstand. Haar zus Solène deed het uitstekend in de categorie 10-11 jaar met een 9e plek. Fèra de Vries liep ook een top-10 klassering met een 7e plek bij de categorie 12-14 jaar. Hedzer Boersma en Bram van Veldhuizen maakten een goed debuut bij de jongens tot 14 jaar, net als Thijmen Bakker bij de jongens tot 17 jaar. Ydo de Vries en Wouter Keuning lieten zich gelden bij de Middellange Survivalrun (MSR), Ydo werd 2e plaats in de categorie 40+, Wouter pakte een top-10 klassering.

Survivalrun

Harmen Boersma zette zijn goede vorm door van afgelopen week in Leeuwarden. In het totaalklassement over de 8 kilometer pakte hij een 6e plaats, in zijn leeftijdscategorie werd hij eerste. Ook Johannes Benedictus liep een prima 8 kilometer en liet zien sterk terug te zijn gekomen na een blessure. Bij de jeugd tot 11 jaar liep Tristan Nijenhuis naar de 5e plaats, Hidde Deelstra (8e), Julie Nijenhuis (14e) en Jarno Hes (15e) deden het uitstekend bij de jeugd 12 tot 14 jaar. .
Voorzitter Robert-Jan Ritsema van UDIROS Outdoor is zeer tevreden over de ontwikkelingen bij de club: “Het is prachtig om te zien dat we als jonge club nu al zo ver zijn. We blijven rustig verder bouwen aan onze club samen mer onze atleten. Dit is nog maar het begin, er komt nog veel meer aan.” De club is al druk bezig om zelf ook een survivalrun te organiseren, dit zal in 2020 plaatsvinden. Dit jaar al zal UDIROS Outdoor op 23 december in de prachtige omgeving van thuisbasis Nieuwehorne een trailrun organiseren. Ritsema: ‘Uniek is dat er ook voor de jeugd vanaf 8 jaar een Kidstrail wordt georganiseerd over 3.5 kilometer. Inschrijving voor deze run is reeds mogelijk via www.mijninschrijving.nl.”

Meer SA!

RWF viert de handhaving in de derde klasse na de zege op Twijzel.
RWF na nipte overwinning op Twijzel veilig Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31