Afbeelding
gerrit

Wrotters winnen met 50-0

Sport
Begin december speelde Rugby Club de Wrotters de laatste wedstrijd in de eerste helft van de competitie. Daarom was het zoveel mooier dat de wintervorst zaterdag uit de grond begon te trekken en er op zondag 27 januari weer gespeeld kon worden.
De Wrotters/Greate Pier combinatie eindigden in de eerste helft van de competitie bij de bovenste zes en mochten daarom uitkomen in de A-poule. Maar door het terugtrekken van een team heeft de bond de Wrotters weer teruggezet naar de B-poule. De rugbyers uit Gorredijk wilden daarom direct een statement maken. En hoe kan dat beter dan tegen Groningen 4 die de B-poule al was begonnen met twee klinkende overwinningen.
De Wrotters beschikten niet over de volledige selectie, maar kregen hulp van spelers uit Leeuwarden.  Groningen 4 werd zelfs met een speler aangevuld. Op het eigen veld in Gorredijk ging de thuisploeg vanaf de eerste minuut in de aanval. De lijn was sterk bezet en wellicht was de tegenstander hierin wat minder ervaren. Na 20 minuten spelen waren de eerste vier tries al gedrukt en was het bonuspunt dan ook al veilig gesteld. Nog wat mooie acties door een vrij spelende lijn zorgde voor een comfortabele 38-0 ruststand.
In de tweede helft werd uit voorzorg gewisseld zodat iedereen aan spelen toe kwam. Deze helft was wat spannender. De try-lijn van de thuisploeg bleef echter schoon, terwijl De Wrotters zelf nog wel scoorden. Door een mooie ronde 50-0 overwinning smaakte de overwinning in de derde helft ook weer goed. De Gordyksters zijn volgende week vanwege Development dagen vrij en de week daarna staat een trip naar Italië op het programma. De week daarna staat een verre uitwedstrijd naar Almelo op het programma.

Meer SA!

Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 4 minuten geleden
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 4 uur geleden
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 18 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 18 uur geleden
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 18 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Een lintje voor Bernard van Dijk Nieuws 18 uur geleden
Tijnje is in 5B de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.