De Opmaat.
De Opmaat. De Opmaat.

Open Dag Opmaat aan de Wetterwille in Gorredijk

Ondernemen
De Opmaat is een bedrijfsverzamelgebouw dat onderdak biedt aan zeven bedrijven die een link hebben met zorg. Zij willen graag laten zien wat ze te bieden hebben en organiseren daarom een open dag. Met tal van leuke activiteiten. Kom langs op zaterdag 18 mei (Wetterwille 2, 10.00-16.00 uur), ze leiden je graag rond.

Kindercoach Fiona

Wat je aandacht geeft groeit
Wat zou het mooi zijn als ieder kind zijn of haar emoties op een fijne manier kan uiten, zich zelfverzekerd voelt, weerbaar is en sociale vaardigheden ontwikkelt. En wat zou het mooi zijn als ouders begrijpen waar het gedrag van hun kind vandaan komt en dat ze hun kinderen kunnen helpen bij lastig gedrag en moeilijke situaties.
In de praktijk is dat niet voor ieder kind en ouder even eenvoudig. Als ervaren kindercoach voor basisschoolkinderen helpt Fiona kinderen en hun ouders graag op weg naar een toekomst vol groei en vertrouwen.
Fiona geeft gratis zeven gouden tips die ouders op weg kunnen helpen om nou echt eens die eerste stap te zetten. Een stap naar verbinding en een ontspannen contact met hun kind, waardoor het kind lekkerder in zijn of haar vel komt te zitten en ouders en kinderen makkelijker met dingen kunnen omgaan.
Kindercoach Fiona organiseert onder andere workshops Kids & Emoties, die zorgen voor herkenning, bewustwording en inzichten in het omgaan met emoties en de invloed van emoties op het gedrag van een kind. Het Kids groeipakket leert kinderen op een speelse en praktische manier gebruikmaken van de eigen vaardigheden van een kind, waardoor het zichzelf kan worden. Na een aantal individuele sessies is het ook mogelijk deel te nemen aan de Ziezo groepstraining waarin thema’s als pesten, conflicthantering, weerbaarheid, veiligheid en samenwerken aan bod komen.
kindercoachfiona.nl

Samenwerkingscoach Bianca Osinga

Als je het even niet meer weet
Zit jij in de situatie dat je het even niet meer weet? Heb je een steun in de rug nodig of gewoon een luisterend oor? Neem contact op met Bianca Osinga en maak een afspraak. Het eerste gesprek is altijd gratis.
Elk gezin krijgt wel eens te maken met situaties dat je het even niet meer weet. Bijvoorbeeld omdat je je zorgen maakt om (één van) de kinderen, je te maken hebt met ziekte, geldzorgen, een ongeval, onenigheid met familieleden of stress op het werk. Vooral als dit langere tijd duurt, legt dit een enorme druk op het hele gezin. Soms weet je even niet meer hoe je ermee verder moet. Dan is het fijn als je hulp kunt vragen. Samenwerkingscoach Bianca Osinga helpt door te luisteren. “Dat is vaak al een enorme opluchting; dat je even stoom kunt afblazen.” Daarna kijken we samen wat er nodig is om de situatie te verbeteren. Bianca Osinga werkt op een praktische manier: dingen doen die echt helpend zijn en via de kortste weg werken aan het verbeteren van de situatie.
Samenwerkingscoach Bianca Osinga is ook in te huren via het Gebiedsteam van de gemeente Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en gemeente Heerenveen.
samenwerkingscoach.nl

Kijk Vooruit

Jongeren helpen om mee te doen
Kijk Vooruit, dat zijn Anja Postma en Cely Looy. Zij helpen jongeren en jongvolwassenen om (weer) actief mee te kunnen doen aan de maatschappij.
Ambulante schoolbegeleiding Kijk Vooruit biedt de leerling individuele pedagogische ondersteuning in het onderwijs, vaak in samenwerking met de school. De leerling of leerkracht krijgt extra handvatten en de juiste zorg om succesvoller op school te kunnen functioneren. De begeleiding is bijvoorbeeld gericht op regels in de klas, het gedrag van de leerling, het bieden van structuur en duidelijkheid of het leren omgaan met problemen of emoties.
Ambulante thuisbegeleiding Kijk Vooruit ondersteunt ook in de thuissituatie. Bijvoorbeeld door aan de hand van gesprekken, spellen, wandelingen of andere activiteiten te werken aan specifieke doelen van het kind of het gezin. De begeleiding is gericht op het bieden van structuur en duidelijkheid, maar biedt ook uitleg en handvatten voor specifieke problemen en hulp bij opvoedings- en ontwikkelingsvragen, huiswerk en de harmonieuze sfeer in huis.
Ambulante begeleiding jongvolwassenen Kijk Vooruit helpt jongvolwassenen op locatie bijvoorbeeld bij het kiezen van een baan of opleiding of bij het vinden van een woonplek. De begeleiding kan helpen met het leren van zelfstandig wonen, het bieden van structuur en duidelijkheid in de dagelijkse routine, de huishoudelijke taken, financiën en administratie. Maar ook bij het zoeken naar werk of het opbouwen van sociale contacten.
kijkvooruit.nl

FIDEScare

Vertrouwd ontzorgen
FIDEScare is een merkonafhankelijke totaalleverancier die de consument een uitgebreid assortiment zorgproducten biedt. Het bedrijf is opgericht in 2012 en opereert vanuit De Wijk en Gorredijk.
Consumenten kunnen in Gorredijk terecht in een uitgebreide showroom in De Opmaat. U vindt er een mooi overzicht van de producten die FIDEScare levert. Producten die het mensen mogelijk maakt langer zelfstandig te kunnen wonen. Bijvoorbeeld hulpmiddelen voor in de douche of op het toilet.
Het assortiment van FIDEScare bestaat ook uit speciale bedden met hoog/laag-instellingen zodat u eenvoudiger in en uit bed kunt komen en zorg aan bed eenvoudiger verleend kan worden.
FIDEScare is ook een Experience Center voor driewielfietsen. Het uitgebreide aanbod aangepaste fietsen, loopfietsen, rollators en scootmobielen nodigt uit tot proefritjes. Dat kan rond De Opmaat. Onze deskundige adviseurs beantwoorden vragen en inventariseren wensen voor kleine aanpassingen.
Beleefdag Mobiliteit Tijdens de open dag van De Opmaat organiseert FIDEScare een beleefdag rond mobiliteit. Er staan verschillende fietsen, loopfietsen en scootmobielen klaar om een proefrit mee te maken. Tijdens de beleefdag gelden extra kortingen die kunnen oplopen tot 20 procent.
fidescare.nl

Maatwurk Ondersteuning

Persoonlijke ontwikkeling
Maatwurk biedt dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het aanbod varieert van belevingsgerichte activiteiten tot het ontwikkelen van arbeidsvaardigheden.
In Gorredijk is onder andere een houtwerkplaats waarin allerlei producten van steigerhout worden gemaakt. Bij de groenafdeling staat het buitenleven centraal met onder andere groenonderhoud, bosmaaien, snoeien, grasmaaien, haardhout zagen en kloven. Ook verricht Maatwurk op deze locatie inpak-, verpak-, en demontagewerkzaamheden.
In Oudeschoot biedt Maatwurk dagbestedingsactiviteiten bij Hengelsportcentrum Arnold en in de plaatselijke buurtsupermarkt. Begeleid Werken is mogelijk bij diverse bedrijven in Zuidoost-Friesland.
Het is alweer tweeënhalf jaar geleden dat Maatwurk verhuisde naar de Wetterwille. Er is ondertussen heel wat veranderd; er zijn nieuwe medewerkers, begeleiders en activiteiten bijgekomen en ook rondom het pand is er het een en ander flink aangepakt.
Hoog tijd voor een (hernieuwde) kennismaking met Maatwurk!
maatwurk-ondersteuning.nl

Sa! Media

De wereld dicht bij huis
Sa! Media is een vreemde eend in de bijt van De Opmaat. Niet actief in de zorg, maar wel met zorg voor alles wat er in de directe omgeving, dicht bij huis, gebeurt.
Sa! Media is uitgever van Sa!, de wekelijkse huis-aan-huiskrant in het plattelandsgebied tussen Drachten en Heerenveen. De wekelijkse oplage van 20.000 exemplaren wordt verspreid in 29 dorpen in de gemeente Opsterland en delen van de gemeenten Heerenveen, Smallingerland en Ooststellingwerf. Een gebied met 45.000 inwoners. Daarnaast is Sa! online te vinden op sa24.nl.
Sa! wil informeren, motiveren en inspireren. Door verslag te doen van wat er in het verspreidingsgebied gebeurt. Op het terrein van cultuur, sport, natuur, bestuur, economie, zorg, welzijn en onderwijs. Onze medewerkers trekken door het gebied om bij mensen verhalen op te halen. Hoe meer mensen in de krant, hoe liever wij dat hebben. Sa! kijkt graag anders. Door achtergronden te vertellen, door te verhalen over wat mensen motiveert en door moeilijke kwesties begrijpelijk uit te leggen.
Help mee om deze unieke aanpak mogelijk te maken. Geef tips door aan redactie@sa24.nl. Of word voor 25 euro per jaar lid van de Club van Sa!. Daarmee laat u zien ons werk te waarderen en te steunen. Steun die we goed kunnen gebruiken. Bijkomend voordeel: u kunt meedoen aan tal van leuke activiteiten die wij voor onze leden organiseren.

Meer SA!

Afbeelding
Nooit weer je sleutels verliezen met deze tips Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
NoSa!: Daniel Dijkstra over toekomst lokale omroep Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Opsterland gaat niet bemiddelen in Wijnjewoude Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Open Dag Zorgboerderij De Ripen Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Doelleazen en Gaatze Bosma in feesttent Hemrik Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Grote namen geven De Skâns vertrouwen Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Dames de Sweach winnen KNVB beker Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Tips om energie te besparen op verwarmen woning Ingezonden 5 jun., 22:03