Rabobank Voedselbank Streekboer.
Rabobank Voedselbank Streekboer. Rabobank Voedselbank Streekboer. Peter van Rennes Nikta Brameijer Janco Heida.

Verse groenten naar Voedselbank

Ondernemen
Het marktteam Gorredijk van de Rabobank sponsort de komende zes weken verse groenten en fruit aan de Voedselbank Opsterland. De producten worden geleverd door de coöperatie Streekboeren & Co.
Vanuit het idee dat de coronacrisis iedereen raakt, stelt de lokale Rabobank aan alle marktteams een budget beschikbaar om een lokaal initiatief te ondersteunen. Het marktteam Gorredijk zocht contact met de voedselbank die de verse producten goed kan gebruiken. “Wij konden snel schakelen”, aldus Peter Renes van het marktteam. “Zo ondersteunen we met dit initiatief niet alleen de voedselbank, maar ook de agrarische sector.”
De voedselbanken zien sinds de corona-uitbraak het aantal klanten groeien. Mensen die niet meer de financiële middelen hebben om dagelijks een goede maaltijd op tafel te zetten of noodzakelijke producten voor persoonlijke verzorging te kopen. “Vanuit onze coöperatieve roots voelt het goed om een organisatie uit de sector Food & Agri te verbinden aan de voedselbank”, vertelt Henk de Boer, directeur Particulieren van de Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. “We zijn dan ook blij dat Streekboeren & Co de gevraagde producten kunnen leveren aan De Voedselbank Opsterland. Wij maken ons sterk om lokaal geproduceerd voedsel, lokaal aan te bieden. Dat past bij de duurzame doelstellingen waar we als organisatie voor staan.”
De voedselbank Opsterland deelt wekelijks circa zestig pakketten uit vanuit Gorredijk en Ureterp. Hiervoor is de organisatie volledig afhankelijk van donaties (www.voedselbankopsterland.nl). De coöperatie Streekboeren & Co is een rechtstreekse samenwerking van boeren uit het noorden met lokale afnemers. De coöperatie is ontstaan vanuit de behoefte van chefs en boeren om professioneel met elkaar samen te werken. Honderden huishoudens maken gebruik van het platform van De Streekboer en bestellen wekelijks verse, lokale producten van ruim vijftig. De online bestellingen worden afgehaald op een van de dertig afhaalpunten.
De nieuwe coöperatie Streekboeren & Co beschikt over een eigen groentesnijderij en voorziet dagelijks bedrijven, restaurants, ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen en evenementen van een goed en eerlijk product. Meer informatie: www.destreekboer.nl (consument) en www.streekboerenco.nl (bedrijven)

Meer SA!

RWF viert de handhaving in de derde klasse na de zege op Twijzel.
RWF na nipte overwinning op Twijzel veilig Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31