Afbeelding
Zij van Rinsma – Ontwerp Architectuur & interieur Nieuwbouw – 16 juni 2021 – AM & EdH (gesleept) 2

Rinsma Modeplein investeert in daghoreca

Ondernemen
Retail en horeca zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden, vindt ondernemer Gerk Jan Rinsma. Dat is waarom Rinsma Modeplein naast meer vierkante meters mode ook investeert in extra horecavoorzieningen, inclusief een terras langs de Compagnonsvaart.
Het promenadedeel van de Langewal in Gorredijk krijg de komende maanden een andere uitstraling. Rinsma Modeplein start binnenkort met de sloop van de winkelpanden waar voorheen Romee Shoes en Zensa Mode waren gevestigd. De panden werden al in 2017 aangekocht, de plannen waren al in 2019 klaar, maar toen kwam corona. “Dat was voor ons een zware tijd en heeft voor uitstel van de investeringen gezorgd”, aldus Gerk Jan Rinsma. “Maar we hebben besloten het plan nu toch uit te voeren. Stilstand is achteruitgang en we hebben vertrouwen in de toekomst. En we willen er iets moois van maken.”
Het plan voorziet op de begane grond in circa tweehonderd vierkante meter extra winkeloppervlak. Daarnaast komt er een tweede horecavoorziening met een oppervlakte van circa 250 vierkante meter. “Onze klanten komen soms van ver. Dan willen we hen ook iets bieden. Het moet een dagje uit zijn, een dagje ontspanning. Daar hoort horeca bij.” Rinsma Modeplein beschikt nu ook al over een eigen goedlopend restaurant. Dat blijft bestaan. Op de bovenverdieping van de nieuw te bouwen panden is ruimte voor kantoren, een kantine en rustruimtes voor de medewerkers. Daarnaast voorziet het plan in extra voorraadruimte voor de nog steeds groeiende webshop van het modehuis. Voor de online voorraad gebruikt Rinsma Modeplein nu ook al de panden van de voormalige apotheek, Trekpleister en het pand aan Het Kiemke. Het pand waarin wol- en hobbyshop Wiko is gevestigd, is ook eigendom van Rinsma Modeplein, maar valt buiten de nieuwe plannen.

Terras aan het water

Gerk Jan Rinsma wil in de plannen ook gebruikmaken van de drukbevaren Turfroute. “Een terras aan het water trekt altijd. We hebben dat eerder ook al eens geprobeerd, maar toen waren vergunningen een probleem. Ik denk dat het een belangrijke toevoeging is voor Gorredijk. Het trekt meer mensen naar het dorp en het houdt mensen langer vast. Daar profiteert het hele centrum van.” Rinsma stelt nadrukkelijk dat de horeca vooral gericht is op de dag. Op doordeweekse dagen en op zaterdag sluiten de deuren om 19.00 uur, op de koopavond van vrijdag om 21.00 uur.
Het plan wordt uitgevoerd door de lokale ondernemer Bouw Gorredijk. Rinsma Modeplein gaat ervan uit dat het de deuren van het nieuwste onderdeel van het bedrijf in april volgend jaar kan openen.

Meer SA!

RWF viert de handhaving in de derde klasse na de zege op Twijzel.
RWF na nipte overwinning op Twijzel veilig Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31