Afbeelding

Zorgboerderijen werken samen

Nieuws

Boot en fiets zijn eigendom van Stichting De Ripen, een zelfstandige stichting voor mensen die moeten leven met beperkingen. Het beheer van de boot en de fiets is overgedragen aan de beide zorgboerderijen. Zowel de stichting als de zorgboerderijen zijn blij met deze samenwerking. Niet alleen kunnen de cliënten en hulpboeren van de zorgboerderijen zo nu en dan de weg en het water op, maar ook voor de gasten die de appartementen van ’t Boerehiem en de B&B-kamers van De Ripen gebruiken is het gezamenlijk varen en fietsen een fijne belevenis. Ook Beetsters kunnen er gebruik van maken. Met een website en de nieuwe folders gaat de stichting nog verder ‘de boer op’ om het gebruik van de zonneboot en de duofiets te promoten. De boot kan via ’t Boerehiem geregeld worden, de duofiets via zorg- en gastenboerderij De Ripen.

Binnenkort ligt de rolstoeltoegankelijke zonneboot ‘Sin en Wille’ weer aan de steiger bij zorgboerderij ’t Boerehiem aan de Kanaelwei Súd, bedoeld voor mensen die in hun eentje niet kunnen varen. Eerst alleen voor tochtjes van en naar het dorp en vanaf 1 juli door de sluizen. Ook de duofiets-met-ondersteuning staat weer klaar voor gebruik in de berging van zorgboerderij De Ripen.

stichtingderipen.nl 

Op de foto: Akkie Tolsma, Tineke de Vries en Paul Roorda zetten hun handtekening; Hans Tolsma, Rien van der Zeijden en Gerben Lap kijken toe.

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 6 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 9 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 9 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 9 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 23 uur geleden
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 1 mei, 16:02
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09