Afbeelding
is dit het moment woningmarkt info avond

Informatieavond over woningmarkt

Nieuws
De woningmarkt in Opsterland is nog steeds in beweging. Borden met ‘verkocht’ duiken soms op zonder dat buren wisten dat het huis te koop stond. De verkoopprijzen verrassen niet alleen de verkoper, maar ook de buurt. Het zet anderen aan het denken: is het een goed moment om te verkopen en/of te kopen?
Om het antwoord op die vraag te vinden, is het nodig de ontwikkelingen in de markt te kennen. De Opsterlandse makelaarskantoren Varwijk&Sibma, Makelaardij Gorredijk, Makelaardij Sierd Moll en Makelaarskantoor Koopmans organiseren daarom op woensdag 25 september (19.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur) in De Buorskip een ‘Is dit het moment’-avond.
Volgens de makelaars lijken de enorme prijsstijgingen te temperen en is er veel vraag naar bepaalde woningen, zoals appartementen en tussenwoningen. Tegelijkertijd is er juist veel aanbod van vrijstaande woningen. Deze ontwikkelingen hebben allemaal effect op de woningprijzen en bieden andere kansen. Voor een groep mensen kan de overwaarde op de huidige woning, in combinatie met de lage hypotheekrente en goede financieringsmogelijkheden, wellicht een stap naar een grotere woning mogelijk maken zonder dat in sommige situaties de netto woonlasten veranderen.
Belangstellenden horen tijdens de informatieavond details over de woningmarkt in de regio, met inzichten in de vraag- en aanbodaantallen van alle types woningen in Opsterland. Bovendien wijzen de makelaars op alle mogelijkheden die relevant kunnen zijn voor mensen die kleiner of groter willen wonen of op zoek zijn naar lagere woonlasten. Hypotheekadviseurs laten mogelijkheden voor een zo gunstig mogelijke hypotheek zien. De notarissen stellen relevante zaken aan de orde en geven tips over verduurzaming. Verder zijn ook de gemeente Opsterland en de Rabobank aanwezig. Na de presentaties is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen over individuele specifieke woonsituaties.

Meer SA!

V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 6 uur geleden
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 9 uur geleden
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuw contactpunt Elkien in Gorredijk Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Volgende stap ontwikkeling locatie De Trime Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
De mooiste kleurplaten beloond Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Rebecca zingt met Elly Cultuur 16 uur geleden
Paulus de Jong en Thies Nicolai.
Paulus de Jong nieuwe dirigent 'Spikers' Cultuur 20 uur geleden