Vissen De Miente Gorredijk.
Vissen De Miente Gorredijk. Vissen De Miente Gorredijk.

Vissen in eigen vijver

Nieuws
Beet! Of toch niet? Dat was donderdag de vraag rond de vijver bij De Miente. Eindeloos turen naar het dobberend kurkje, een gezellig praatje en een zakje chips. Wie doet je wat? Dat dan de vissen zich verstoppen onder een plakkaat waterlelies maakt niet uit, het is de sfeer die het hem doet.
“Sil ik de vismeneer der even byhelje?” Elmer (11) buigt zich behulpzaam over de dobber van Rinske de Jong. Die dobber wil maar niet zakken merkt ze. “Der heart noch sa’n dinkje boppeoan.” Mevrouw De Jong heeft een status op te houden. Toen ze vorige maand meedeed aan het vissen, haalde ze een dikke zeelt boven water. En ja, dat stond in de krant dus hier zit ze er vandaag weer. Ondertussen is ‘vismeneer’ Bernard Blanke toegesneld. “Uhh, even neitinke hear”, zegt hij terwijl hij de wit met rode dobber bestudeert. Bernard is pas afgestudeerd van zijn opleiding Maatschappelijke zorg, liep stage bij De Miente en doet daar nu vakantiewerk. “Ik sil der mar in leadsje by oan dwaan.” En ja hoor, daar wipt de kop van de dobber keurig omhoog. En nu maar wachten op die dikke mûdhûn.
Twee dames en een heer hebben deze middag hun vislijn in het water hangen. Aan de overkant van de vijver heeft Hendrik Eppinga zich geïnstalleerd op een rustig plekje. “Ik hie krekt al byt mar dy fisk gie der moai fantroch.” Er zit veel vis in de vijver weet hij, vooral karper en zeelt. Volgende week verhuist Eppinga naar De Miente, nu doet hij alvast graag aan het vissen mee. Aan zijn materiaal zal het niet liggen; hengels in soorten  en maten heeft hij paraat en het aas, de maden, heeft hij vanmorgen uit Hemrik gehaald. “It moat krekt even treffe of se bite, dat kin wol in oere duorje.”
Ondertussen heeft mevrouw De Jong een klein baarsje opgehengeld. Helaas, het diertje drijft met de buik naar boven in de emmer. Het haakje wilde er niet uit, verklaart Wobbina de Boer van De Miente. Net als bij de vorige vismiddag, helpen de elfjarige vrijwilligers Elmer en zijn vriend Hidde graag een handje mee. “Jonge, hast byt!”, mevrouw Wilstra stoot Elmer lachend aan. En die interactie tussen jong en oud is precies het leuke aan deze middag, stelt Wobbina tevreden vast.

Meer SA!

Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 15 uur geleden
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 mei, 17:40
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 4 mei, 10:56
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33