Afbeelding
heeren van rinsma

Rinsma Modeplein is weer open

Nieuws
De winkels van Rinsma Modeplein in Gorredijk zijn sinds vrijdag weer geopend. Twee weken geleden werd besloten de winkels in verband met de coronacrisis voorlopig te sluiten. Met een pakket aan maatregelen gaat het modeconcern er nu van uit dat de veiligheid van klanten en medewerkers gegarandeerd is.
“Ook wij moesten even wennen aan de nieuwe werkelijkheid”, vertelt Wytze Peenstra van de Heeren van Rinsma. “Alles wat normaal was, was ineens niet meer normaal. En omdat wij een intensieve manier van klantcontact nastreven waren maatregelen nodig.” De winkels van Rinsma Modeplein waren de afgelopen twee weken wel op afspraak open, maar daar werd maar beperkt gebruik van gemaakt.
Rinsma hanteert vanaf nu een streng deurbeleid, er mag maar een beperkt aantal mensen in de winkel. Verder helpen de medewerkers niet bij het passen van de kleding en mag iedere klant maar één persoon meenemen. Ook is er extra aandacht voor hygiënemaatregelen en zijn er strikte regels rond het houden van afstand.
“Mensen zitten nu veel thuis en op elkaars lip. Ik kan mij voorstellen dat je er ook wel eens uit wilt. Met inachtneming van alle regels moet dat ook kunnen. Het rondkijken in de nieuwste mode kan voor velen een welkom uitje zijn.”
De coronacrisis komt volgens Peenstra voor de kledingbranche economisch gezien op het meest ongelukkige tijdstip van het jaar. De magazijnen hangen vol met de al betaalde zomercollectie. “Deze maanden horen normaal gezien bij de belangrijkste maanden van het jaar. Dit scheelt op dit moment enorm veel omzet. Online loopt de verkoop wel door, maar de verwachte groei halen we natuurlijk niet.”
Wytze hoopt dat de consument in deze moeilijke tijd meedenkt met het belang van het MKB. “Deze lokale en regionale ondernemers bepalen niet alleen het straatbeeld, maar dragen ook volop bij aan lokale activiteiten en het verenigingsleven. Zij verdienen nu alle steun.”
 

Meer SA!

RWF viert de handhaving in de derde klasse na de zege op Twijzel.
RWF na nipte overwinning op Twijzel veilig Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31