Afbeelding
Speelkasteel speeltuin It Merkelân Beetsterzwaag.

Gezond verstand in de speeltuin

Nieuws
Het bestuur van de speeltuinen in Beetsterzwaag roept ouders op om verstandig om te gaan met speeltuinbezoek. Dinsdag was het erg druk in de speeltuin aan het Merkelân, constateerde Larissa Venema van de speeltuinvereniging die vier speeltuinen onder haar hoede heeft.
Die dag plaatste ze een oproepje op de Facebookpagina om het gezonde verstand te gebruiken. “Wat de ouders hiermee doen, weet ik niet. Wel is het bericht veel gedeeld en geliked. Volgens mij snapt iedereen het wel.”
De speeltuinen hebben geen hekken en zijn dus vrij toegankelijk. “We kunnen dus zelf geen maatregelen nemen omdat het openbare ruimte is.” Het enige wat ze kunnen doen, is de ouders adviseren. “We snappen dat thuis zittende kinderen en mooi weer uitnodigen om naar de speeltuinen te gaan. Natuurlijk is het goed om naar buiten te gaan maar doe dat wel bewust. Met de juiste hygiëne maatregelen voor en na het speeltuinbezoek lijkt dit vooralsnog ook nog geen probleem als het rustig is in de speeltuin en de 1,5 meter afstand wordt aangehouden.” Larissa tipt: “Als het in een speeltuin druk is, kies dan een andere. We hebben er vier.”
Het RIVM heeft geen specifieke richtlijn voor speeltuinbezoek, maar hoopt dat ouders zelf verantwoordelijkheid nemen: “Gebruik je gezond verstand. Ga niet met dertig kinderen in een kleine speeltuin, met alleen een schommel en een wip. Doe wat redelijk voelt en bewaar zoveel mogelijk afstand.” Dat geldt ook voor ouders onderling, voegt Larissa hieraan toe.

Meer SA!

Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 58 minuten geleden
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 16 uur geleden
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 23 uur geleden
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 23 uur geleden
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33