BAKKEVEEN 2-7–2021 Optisport.
BAKKEVEEN 2-7–2021 Optisport. BAKKEVEEN 2-7--2021 Optisport.

Bij Dúndelle staan ze te popelen

Nieuws
Anderhalve maand nadat Optisport vorig jaar het roer in recreatiecentrum Dúndelle overnam, zette corona een streep door veel van de plannen. Nu bijna alle beperkingen zijn opgeheven, zitten de medewerkers vol energie om er een geweldige zomer van te maken.
Afgelopen vrijdag, einde van de ochtend. Het zwembad ligt er rimpelloos bij. Midgetgolfballen en -sticks wachten op liefhebbers. De horecamedewerkers bedienen de eerste fietsers die aan een rustmoment toe zijn. Op het grote parkeerterrein zijn de voorbereidingen gaande voor de eerste vlooienmarkt van het seizoen, een dag later. “En we hebben afgelopen week al een fiets3daagse gehad”, vertelt locatiemanager Maria de Groot. “We beginnen lekker op stoom te komen.” Daar zijn alle medewerkers blij mee. “Door alle beperkingen konden we afgelopen jaar onze kracht niet laten zien”, aldus Aaltje Minkema van het zwembad. “Figuurlijk waren we aan het dobberen. Nu kunnen we echt zwemmen. Want mensen op wat voor manier ook in beweging brengen, dat is wat wij willen.”
Gelukkig kon er de afgelopen maanden al steeds meer. Leszwemmers weten het bad weer volop te vinden, lastminute bubbel-schoolreisjes deden Dúndelle aan. Aaltje: “Het was op korte termijn goed te regelen dat de leerlingen dan geen contact hadden met andere bezoekers.” Zwemverenigingen uit de verre omgeving die nog niet in hun eigen overdekte zwembaden terecht konden, ontdekten ook de mogelijkheden in Bakkeveen. “Een aantal van hen blijft ons bad gebruiken.”

Dorpshuis

Tegelijkertijd was het voor de nieuwe exploitant afgelopen jaar lastig om de binding met het dorp Bakkeveen op te bouwen. “Want naast het recreatiecentrum vervullen we natuurlijk voor het dorp ook een rol als dorpshuis. Dat is wel zoeken naar een evenwicht”, vertelt horecaman René van Dijk. Het is voor Optisport een nieuwe combinatie. De centrale organisatie kijkt dan ook met belangstelling naar het reilen en zeilen in Bakkeveen. René: “Die horecakant is voor ons wel belangrijk. In de winter hebben we met online bingo en wintermidgetgolf al een paar mooie activiteiten georganiseerd.”
Nu de tijden weer normaliseren, betekent het niet dat er direct spectaculair veel gaat veranderen in Dúndelle. “We draaien nu eerst een volledige zomer en kijken al doende naar wat we gaan veranderen. Het vertrouwen is groot dat Dúndelle een steeds mooier recreatiecentrum en buurthuis zal worden. Het mooie Dúndelle-openluchtbad kijkt uit naar mooi weer en gaat volop plezier bieden aan Bakkeveen en omgeving. Het terras is vergroot, er is een nieuw speelkussen voor de kinderen, georganiseerde spellen voor de jeugd en we hopen op veel gezinnen, familie, vrienden, oudere jeugd en de oudere oudere voor de zwem4daagse. Een feestje voor iedereen.”
Optisport nam de exploitatie van Dúndelle over van Andries Nijboer en Engel Nijholt. Maria is blij dat zij nog drie dagen per week meewerken in het zwembad. “Zij hebben veel kennis en ervaring en het voelt vertrouwd.  Zij vinden het fijn om hier deze dagen te werken en wij ook! Dat is toch mooi!”

Meer SA!

Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 uur geleden
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 11 uur geleden
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 11 uur geleden
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33
Afbeelding
'Wy meitsje fan in event in belevenis' Ondernemen 3 mei, 10:32