Afbeelding
bouwplan langezwaag

Volgende stap voor uitbreidingsplan Langezwaag

Nieuws
De twee initiatiefnemers voor het uitbreidingsplan de Jister in Langezwaag kunnen de volgende stap zetten. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad ging maandag akkoord met de Nota van uitgangspunten die als basis dient voor het bestemmingsplan.
Er is alom lof voor het plan dat vanuit het dorp komt. Die waardering hebben D66, BAS en GroenLinks-OpsterLanders ook, maar zij vinden dat het college van B en W tot nu toe onvolledige en onjuiste informatie over het plan heeft gegeven. Onduidelijkheid over een eerder plan aan ‘t Skeane Ein gaf Johan Sieswerda (GroenLinks-OpsterLanders) zelfs het gevoel op het verkeerde been te zijn gezet. René Koopmans (D66) kreeg van zijn collega’s geen toestemming om aanvullende informatie te delen. Dat had hij maar voorafgaand aan de vergadering moeten doen. “Dit is sprekend voor mijn collega’s”, aldus de D66’er. “Terwijl het beleid onnavolgbaar is en willekeur dreigt.” Jan Harmsma (PvdA): “Ik voel mij niet door dit soort taal aangesproken, het helpt de zaak en het vinden van oplossingen niet.” Willemijn Bruining (Opsterlands Belang) vond dat Koopmans als een olifant door de informatie-porseleinkast ging.
Een amendement om het besluit over de Nota uit te stellen tot er meer informatie is, haalde het niet. De meerderheid volgde de woorden van wethouder Anko Postma dat de Nota van uitgangspunten een eerste stap in het proces is. Tijdens de behandeling van het bestemmingsplan kan de raad er nog van alles van vinden. De raad herhaalde wel de zorgen over de ontsluiting van het nieuwe plan. Postma liet weten dat een tijdelijke ontsluitingsweg naar de Hegedyk een forse kostenpost is die niet in het plan is opgenomen. “Maar de initiatiefnemers moeten de verkeerssituatie in het bestemmingsplan goed onderbouwen.” Meerdere raadsleden drukten de initiatiefnemers wel op het hart om de buurtbewoners voldoende bij de uitwerking van de plannen te betrekken.

Meer SA!

Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 9 uur geleden
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen gisteren
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport gisteren
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 4 mei, 10:56
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33