Afbeelding
OB Hans de Jong IMGL0477

Ingezonden: Appartementen op Skânslocatie?

Ingezonden
Dit voorjaar liet De Skâns weten dat ze uit het Mienskipsinitiatief Gorredijk stapt. Dit initiatief was opgezet om samen op te trekken bij de nieuwbouw/verbouw van een sporthal Kortezwaag en een toekomstbestendige Skâns als mooie ontmoetingsplaats voor Gorredijk.
Het is heel jammer dat De Skâns deze stap heeft genomen, een hele groep mensen is er enthousiast mee bezig geweest. De ‘krêft fan de mienskip’ was hier heel duidelijk zichtbaar, maar de verwachte financiële uitdagingen bleken te zwaar. Het hele proces lijkt nu even ver als vier jaar geleden. De coronapandemie heeft hier ook een grote rol in gespeeld. Het was moeilijk om elkaar daadwerkelijk te ontmoeten, waardoor overleggen vaak opgeschort werden.
En nu verder... wat is realistisch? Opsterlands Belang denkt dat een andere koers nodig is om een deel van het financiële probleem op te lossen. De huidige locatie van De Skâns is geschikt voor een appartementengebouw voor starters en/of voor senioren. Een mooi plan in het centrum van Gorredijk, waardoor geld wordt gecreëerd om de bouw van een nieuwe Skâns en sporthal mede mogelijk te maken.
De voorziening De Skâns moet dan verplaatst worden. Bijvoorbeeld naar een locatie nabij basisschool de Treffer (vroeger Trimbeets) of de Burgemeester Harmsma School of …… Opsterlands Belang is van mening dat het mes hiermee aan twee kanten snijdt: een deel van het geld komt vrij en er ontstaat nieuwe ruimte om goed te wonen in het centrum van Gorredijk.  Zie dit idee als ‘een schot voor de boeg’.
Opsterlands Belang Hans de Jong
 

Meer SA!

Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 14 uur geleden
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 mei, 17:40
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 4 mei, 10:56
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33