Afbeelding

Twee muziekverenigingen zoeken maestro

Cultuur

De Vlecke
De Vlecke viert met deze avond in de Ontmoetingskerk (20.00 uur) haar 35-jarig bestaan. Het muziekkorps in Gorredijk werd in 1981 nieuw leven ingeblazen in het kader van 350 jaar Gorredijk. In het verleden beschikte Gorredijk zelfs over twee muziekverenigingen, een christelijke en een rode. Beide verenigingen gingen ter ziele. De Vlecke heeft in de 35 jaar van haar bestaan een bloeitijd gekend met 45 leden. Op dit moment zijn het er 28, van verschillende leeftijden. In het jubileumconcert spelen ook vijftien oud-leden mee. Vijf prominente Gordyksters nemen De Vlecke onder hun hoede. Zij laten hun dirigeerkunsten zien. Het gaat om wethouder Wietze Kooistra, grasbaanracer Jannick de Jong, Albert Heijn-eigenaar Pieter Bijlsma, huisarts Fernanne Verhoeven en bakker Joseph Verloop. De jury bestaat uit dirigente Dineke Griek, oud-dirigente Christine van der Bijl en musicalregisseur André van der Bijl. Entree: 7,50 euro. De presentatie is in handen van Arend Waninge.

Zowel muziekvereniging De Vlecke uit Gorredijk als muziekvereniging Euterpe uit Beetsterzwaag gaan zaterdag 5 november op zoek naar een tijdelijke nieuwe dirigent in hun eigen variant van het bekende tv-programma Maestro. Op beide locaties kan het publiek op schermen de gezichtsuitdrukkingen van de dirigenten meebeleven.

Euterpe
Op dezelfde zaterdag 5 november (20.00 uur) draagt dirigent Menno Haantjes van Euterpe in de sporthal van Revalidatie Fryslân tijdelijk de dirigeerstok over aan drie gastdirigenten: Germ Berkenbosch (Plus Beetsterzwaag), Ans Tolman (DIO Drogisterij-Schoonheidssalon Ans) en Jan Harmsma (PvdA-gemeenteraadslid). De jury bestaat in Beetsterzwaag uit Hinke Jelsma (muziekdocent en dirigent), Bertjan van de Lagemaat (predikant) en Piet van Dijk (wethouder). Entree: 10 euro, inclusief consumptie. Presentator in Beetsterzwaag is Anko Postma.

Meer SA!

Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 26 minuten geleden
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 15 uur geleden
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 22 uur geleden
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 22 uur geleden
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33