Afbeelding

Rondwandeling Lycklama tuinen

Cultuur

Ze heeft daardoor veel kennis over de oude rassen die destijds zijn aangeplant. Tevens kan ze veel en bevlogen vertellen over de ontstaansgeschiedenis. Daarnaast worden de tuinen met de historische gebouwen, de kunstwerken, de zichtlijnen en de tuin als geheel belicht. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, op het gebied van natuur en cultuur.

De appelboomgaard staat op zondag 2 oktober (14.00 uur) centraal bij een rondleiding door de Lycklamatuinen. Gids Lies Scholte, was mede initiatiefneemster tot restauratie van deze boomgaard.

Het kassencomplex “De Tropische Kas” maakt van oudsher deel uit van de tuinen van het Lycklamahûs aan de Hoofdstraat. De tuinen bevinden zich  aan de achterkant en aan  de voorkant van dit voormalig adellijk woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt. In 1928 is de tuin van de buurman (Andreaehûs) erbij gekocht, waardoor een groot park is ontstaan. Het geheel is nu een openbaar park, met bijzondere bomen, zoals de Mammoetboom (Sequoia), Bonte esdoorn, een boomgaard met oude fruitrassen, Moerbei en de grootste Plataan van Friesland. Het park is eveneens gevuld met historische herinneringen, zoals het graf van de hondjes van de jonkvrouw en de Notariskoepel. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de gedichten en beeldende kunst in het park. Een vijverpartij completeert dit alles.

Een individueel bezoek aan de Tropische Kas is prima te combineren met deze parkwandeling. Daarnaast biedt de Tropische Kas ook groepsrondleidingen aan.  Meer informatie hierover vindt u op  www.tropischekas.nl  Ook kunt u zich aanmelden via contact@tropischekas.nl.

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 5 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 8 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 8 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 8 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 22 uur geleden
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen gisteren
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09