Afbeelding
Galerie-Mildam-Greet-Paulides-foto1

Contrast in beeld bij Galerie Efterom

Cultuur
In Galerie Efterom aan de te Nijenhuiswei 13 in Wijnjewoude is vanaf vandaag, zaterdag 2 februari, de expositie ‘Contrast in beeld’ te bekijken.
Er is werk te zien van de keramiste José Hattink en keramische/mixed media objecten van Waldie van Wetten. Verder zijn er schilderijen te zien van Jacintha Reijnders. Galeriehoudster Jikke van de Waal-Bijma: “Het werk van deze kunstenaars is erg contrastrijk. Onderling is het werk sterk contrasterend maar ook binnen hun eigen werk zoeken de kunstenaars naar contrast. Dit bereiken ze door enerzijds met textuur en structuur te werken en anderzijds door ingetogen en eenduidig kleurgebruik toe te passen. Vorm- en kleurcontrast zijn de belangrijkste elementen in het getoonde werk. Het wordt door de kunstenaars in beeld gebracht en de kijker neem dit beeld waar.”
Het werk van keramiste José Hattink (Welsum) valt op door de strakke, ingetogen vormgeving van haar handgevormde objecten. Haar inspiratie haalt ze uit de architectonische gebouwen, het industrieel erfgoed en organische vormen in o.a. het IJssellandschap. De keramische/mixed media objecten van Waldie van Wetten (Eindhoven) zijn keramische basisvormen gecombineerd met vormen van andere materialen. Bouwend en stapelend ontstaan nieuwe vormen, vervolgens worden deze gedecoreerd met glazuur, verf, breisels en papier. Op deze manier ontstaan er speelse en vrolijke objecten.
De materieschilderijen van Jacintha Reijnders (Haarlem) vallen op doordat ze diverse materialen toevoegt zodat er zichtbare en voelbare texturen ontstaan. Ze streeft naar een combinatie van figuratieve elementen in een meer abstracte compositie in bruintonen en grijstinten. Haar streven is om schijnbaar tegengestelde krachten en ervaringen te combineren zodat er een contrasterend geheel ontstaat.
De expositie loopt t/m zondag 21 april. Galerie Efterom ligt aan de te Nijenhuiswei 13 in Wijnjewoude en is iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. www.galerie-efterom.nl

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 15 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 18 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 18 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 18 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 1 mei, 19:26
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 1 mei, 16:02
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09