Afbeelding
Gina Bilyam Asanohasukeru

Weekendtip: Eigenheid in beeld bij Efterom

Cultuur
In Galerie Efterom opent op 25 september de expositie ‘Eigenheid in beeld’. Met keramiek van Gina Bilyam en Tiny Bouter-Snijders en schilderijen/mixed media van Atelier Mus.
Galeriehoudster Jikke van de Waal-Bijma: “Door beeldend bezig te zijn geef je uiting aan je emotie. Dit kan op verschillende manieren weergegeven worden. Zowel in kleur als in vorm wordt het een een heel eigen en persoonlijke uitdrukking van gevoelens. Abstractie in vormen betekent geen herkenbaarheid. De herhaling van patronen zodat er een ritme ontstaat valt ook onder abstract vormgeven. Duidelijke vormen, afgebakend aan de ene kant door de vormkeuze en aan de andere kant door het kleurgebruik. Dit kan intens en fel zijn maar ook ingetogen en verstild.”
Het werk van keramiste Gina Bilyam (Haren) bestaat uit abstracte objecten waarbij ze in de vormgeving zoekt naar tegenstellingen. Licht en schaduw spelen hierbij een belangrijke rol. Als uitgangspunt gebruikt ze een Japans patroon, Asanoha. Dit betekent hennepblad en staat voor groei en gezondheid. Dit patroon wordt veel gebruikt op textiel, het zijn vaak herhalingen van eenvoudige, geabstraheerde patronen.   Ze verwerkt deze patronen in een combinatie van verschillende soorten klei en zodoende ontstaat er nieuw en abstract werk. Ingetogen maar met veel zeggingskracht.
Het werk van Mus Atelier (Tiel) kenmerkt zich door diversiteit. Ze maakt beelden, schilderijen, vormen, verhalen en heeft een heel eigen manier van werken ontwikkeld. Zodat er beelden ontstaan met zeggingskracht. Ze maakt gebruikt van diverse materialen.
Tiny-Bouter Snijders (Roodeschool) maakt keramische objecten opgebouwd uit plakken klei en voorzien van zelf ontwikkelde steengoed-glazuren glazuren. Verstilde abstracte vormen maken haar werk herkenbaar. Kleuren zijn onderschikt aan de vormgeving.
De expositie loopt t/m zondag 12 december. Galerie Efterom ligt aan de te Nijenhuiswei 13 in Wijnjewoude. De galerie is iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. www.galerie-efterom.nl.

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 16 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 19 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 19 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 19 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 1 mei, 19:26
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 1 mei, 16:02
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09