Christiaan Schipper
Christiaan Schipper

Nieuwbouw De Vrieswijck

Column

Interesse in het nieuwbouwplan De Vrieswijck? Enkele aandachtspunten bij een hypotheek voor een nieuwbouwwoning: de koopsom is ‘vrij op naam’, dus de bijkomende kosten zijn beperkt; overdrachtsbelasting en notariskosten voor de levering van de woning zijn er niet. Wel heb je financieringskosten zoals notariskosten voor de hypotheekakte, het hypotheekadvies en een eventuele Nationale Hypotheek Garantie. 

Bij een nieuwbouwhypotheek stort de geldverstrekker het hypotheekbedrag in een bouwdepot, een soort spaarrekening. Je betaalt de facturen van de aannemer uit het depot. Gedurende de bouwperiode betaal je de volledige hypotheekmaandlast met aftrek van de rentevergoeding over het bouwdepot. Omdat nieuwbouwwoningen energiezuinig zijn, wordt een gedeelte van het hypotheekbedrag bij de inkomens- toets buiten beschouwing gelaten. 

Heb je nu een eigen woning met hypotheek, dan heb je gedurende de bouwperiode dubbele woonlasten. Je moet aantonen dat je deze lasten kunt betalen. Dit geldt overigens niet wanneer je nu huurt! Een eventuele overwaarde van de huidige woning kun je al wel gebruiken voor een overbruggingskrediet. Inventariseer al voor de start van de verkoop je mogelijkheden. Vraag bijvoorbeeld een makelaar naar de verwachte verkoopopbrengst van je huidige woning. Samen met het inkomen bepaalt de mogelijke overwaarde de maximale koopsom. 

Om je te kunnen inschrijven op woningen van De Vrieswijck is een haalbaarheidscheck nodig. Hypotheek House mag deze ook voor je opstellen. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Vraag onze partner Makelaardij Gorredijk naar de verwachte verkoopopbrengst en loop eens binnen of bel voor het maken van een vrijblijvende en oriënterende afspraak.

Christiaan Schipper

Hypotheekhouse Gorredijk

Meer SA!

RWF viert de handhaving in de derde klasse na de zege op Twijzel.
RWF na nipte overwinning op Twijzel veilig Sport 18 mei, 16:54
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31