Afbeelding
christiaan schipper

Hypotheek House: Verbouwen

Column
Lukt het niet om je wenswoning te kopen maar ben je wel toe aan uitbreiding of verbetering van je woning,  dan is verbouwen ook een optie. Je kunt een verbouwing financieren met eigen geld, maar het is verstandig wel een buffertje over te houden voor onvoorziene omstandigheden. Een andere optie is de verbouwing financieren met geleend geld via een hypothecaire lening of een consumptief krediet.
De rente op een consumptief krediet is wat hoger dan bij een hypotheek. Een krediet moet je in 10 tot 15 jaar terugbetalen, terwijl de aflossing van de hypotheek meestal in 30 jaar kan. De maandlasten van een krediet zijn meestal dus wat hoger. Tip: stem de looptijd af op de economische looptijd van de investering. “Gaat de nieuwe keuken 30 jaar mee of is het verstandiger om de keuken in bijvoorbeeld 15 jaar af te lossen?” Een hypotheek heeft hogere bijkomende kosten: taxatie, afsluitkosten geldverstrekker, advieskosten, NHG-kosten en notariskosten. Een consumptief krediet kun je meestal kosteloos afsluiten. Bij een hypothecaire oplossing kun je kiezen om de huidige hypotheek te verhogen bij de huidige geldverstrekker of de huidige hypotheek volledig over te sluiten en te verhogen bij een andere geldverstrekker.
Bij een consumptief krediet wordt het bedrag in één keer uitgekeerd. Bij een hypotheek wordt het geld in een bouwdepot gestort, een spaarrekening bij de geldverstrekker. Bij de bank gedeclareerde facturen worden dan uit het depot betaald. Gedurende de verbouwperiode betaal je de volledige hypotheekmaandlast met aftrek van de rentevergoeding over het bouwdepot.
Ook bij verbouwen geldt dat jouw specifieke situatie bepalend is welke optie het best passend is. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Loop eens binnen of bel ons voor het maken van een vrijblijvende en oriënterende afspraak over jouw verbouwmogelijkheden.
Christiaan Schipper Hypotheekhouse Gorredijk

Meer SA!

Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 11 uur geleden
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 17 uur geleden
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 18 uur geleden
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33
Afbeelding
'Wy meitsje fan in event in belevenis' Ondernemen 3 mei, 10:32