Het aan te leggen pierenbad bij De Delte.
Het aan te leggen pierenbad bij De Delte.

De vier winnende initiatieven voor een mooier Gorredijk

Algemeen

BEETSTERZWAAG Familieglijbaan, pierenbad, aantrekkelijker Groene Long en een Beweegroute. Deze vier ideeën worden uitgevoerd in het kader van het project ‘De Gordyk Oan Set’. De afgelopen weken konden de Gordyksters stemmen op de acht ideeën die overbleven na vorige stemrondes. In totaal werden door inwoners, verenigingen en organisaties uit het dorp zelf ruim vijftig ideeën aangeleverd.

Voor de uitvoer van de vier projecten is 200.000 euro beschikbaar, afkomstig van de Regio Deal Zuidoost-Friesland. De vier initiatiefnemers dienden allen een begroting in van 50.000 euro, het maximaal beschikbare bedrag voor elk project. De gemeente toetste dit op haalbaarheid waaruit bleek dat de vier projecten inderdaad uitgevoerd kunnen worden voor dit geld.


Stemflyer van School Loevestein.

Zwembad De Delte krijgt een familieglijbaan op initiatief van groep 5 van School Loevestein. De leerlingen maakten het plan in overleg met het zwembad. “Een mooie glijbaan hebben alle kinderen iets aan. En met een familieglijbaan is het drie dubbel feest. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit het eerste wat bij de kinderen bovenkwam om Gorredijk een stuk leuker te maken”, aldus juf Janet die samen met de leerlingen aan de slag ging.

Ook komt er een nieuw pierenbad bij zwembad De Delte. “Door de kinderen al op jonge leeftijd meer kennis te laten maken met het zwembad, hopen we dat ze op oudere leeftijd ook vaker terug zullen komen met vriendjes en vriendinnetjes”, zeggen de initiatiefnemers. De Delte wil er een gezellige plek van maken voor gezinnen met baby’s en peuters. Centraal staat het pierenbadje met daar omheen bestrating en parasols. Rondom zal een afsluitbaar hek komen, zodat de kinderen er niet op eigen initiatief er vandoor kunnen gaan. 

Een aantrekkelijker groen hart dor park De Groene Long mooier, groener en aangenamer te maken is het derde uit te voeren plan afkomstig van natuurvereniging Geaflecht. De initiatiefnemers willen dit bereiken door door fleur en kleur van bloemen en vlinders en door de straten en huizen om het park aan het oog te onttrekken. Daarnaast komt er een rondgaande wandelroute met banken en picknicktafels op beschutte plekken. “Zo wordt het park een plaats waar je graag bent en elkaar ontmoet. Waar het voor jong en oud fijn toeven is.”


De Groene Long groener.

Als vierde heeft het dorp gekozen voor een Beweegroute, een initiatief van Beweegteam Opsterland. “Met de Beweegroute proberen wij jou uit te dagen om een toestel te proberen door er over heen te lopen, te zwaaien of te klimmen. Op deze manier proberen we iedereen te stimuleren om meer te bewegen in de omgeving, over diverse ondergronden en dicht bij huis”, aldus het Beweegteam.


De route van de Beweegroute.

“We feliciteren de initiatiefnemers van de winnende ideeën. We zijn ontzettend blij met de inzet van alle initiatiefnemers die de moeite hebben genomen hun idee in te dienen, vervolgens verder uit te werken en de afgelopen tijd campagne te voeren voor hun idee. En trots op de betrokkenheid van alle Gordyksters door hun stem te laten horen om Gorredijk nóg mooier te maken en verder op de kaart te zetten,” aldus wethouder Anko Postma. De komende tijd gaat gemeente Opsterland samen met de initiatiefnemers van de winnende ideeën aan de slag om de projecten zo snel mogelijk te kunnen verwezenlijken. Meer hierover op stemvan.opsterland.nl.

Voor de initiatiefnemers van de vier winnende ideeën is er op dinsdag 28 maart een feestelijke bijeenkomst. Om te proosten op de projecten en vooruit te kijken naar de uitvoering daarvan.

Meer SA!

Routinier Bart Jonkers van Blue Boys.
Sa! Sport: Bart Jonkers (Blue Boys) kondigt afscheid aan Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Subsidie voor plan Kolderveen Nieuws 6 uur geleden
Paulus de Jong en Thies Nicolai.
Paulus de Jong nieuwe dirigent 'Spikers' Cultuur 7 uur geleden
Lukster Heawei
Doorfietsroute vertraagd Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Felix is helemaal gek van de fifties Ondernemen 7 uur geleden
Ties Pander van TC Lauswolt
Sa! Sport: tennisser Ties Pander wil naar Hoofdklasse Sport 29 apr, 16:33
Afbeelding
Zwembad De Delte opent met nieuwe waterglijbaan Nieuws 29 apr, 11:39
Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 28 apr, 17:45