Afbeelding
Sietse de Boer

Nog één keer stemmen op het beste idee voor Gorredijk

Algemeen

BEETSTERZWAAG Alle inwoners van Gorredijk kunnen vanaf maandag 20 januari nog eenmaal stemmen op het beste idee voor Gorredijk. De ideeën die in de vorige ronde favoriet waren, zijn in overleg met de indieners getoetst op haalbaarheid en daar waar nodig aangescherpt. De haalbare ideeën komen terug op de site stemvan.opsterland.nl voor de laatste stemronde.

Nu is het aan de inwoners van Gorredijk om de beschikbare 200.000 euro te verdelen over de voorgestelde projecten. Tot 19 maart kan er gestemd worden. Wie wil stemmen, krijgt op de site een winkelmandje waarin stemmers de ideeën kunnen ‘shoppen’ totdat de 200.000 euro op is. Hierna wordt de uitslag bekend en krijgen de winnende ideeën een budget op de plannen uit te voeren.

Er werden vijftig ideeën ingediend waaruit de Gordyksters in de eerste stemronde een keus maakten. “Deze ideeën zijn echt een afspiegeling van wat de Gordyksters belangrijk vinden. We weten dus zeker dat we met dit project doen wat de inwoners belangrijk vinden. Daarnaast is het voor ons waardevolle informatie om ook na dit project in het achterhoofd te houden en te kijken wat we daar verder nog mee kunnen doen”, aldus wethouder Anko Postma.

Voor de populairste ideeën is maximaal 50.000 euro beschikbaar om de plannen uit te voeren. Het totaalbudget van 200.000 euro is afkomstig van de Regio Deal Zuidoost Friesland waarin de gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Heerenveen en Smallingerland, Provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân en het Rijk samenwerken aan een stevige impuls van de regio.

Meer SA!

Er kwamen zo'n vierhonderd mensen naar het Fredesfestival in Nij Beets.
De draden van contact op Fredesfestival Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Let op: bloembakken op de weg Nieuws 6 uur geleden
Presentatie van de tennisgeschiedenis van Gorredijk.
Lange tennisgeschiedenis in Gorredijk Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Vier prominente Opsterlanders strijden om titel Maestro Gorredijk Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Schoolkorfbal in Jubbega Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Wispolia in nacompetitie; Bakkeveen veilig Sport 20 mei, 17:42
Doelpuntenmaker Jesmer de Vries en trainer Johannes Veenema (midden) in een innige omhelzing na het behalen van de titel.
Gorredijk kampioen na zege op De Blesse Algemeen 20 mei, 17:32
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41