De-Skans
De-Skans

‘Optie renovatie Skâns valt af’

Algemeen

GORREDIJK De werkgroep van Opsterlandse raadsleden die zich bezighoudt met de toekomst van De Skâns in Gorredijk stelt voor het aantal opties van drie terug te brengen naar twee. De optie waarin de huidige Skâns wordt gerenoveerd valt dan af.  

Ze komt tot deze keuze onder andere op basis van onderzoek van de Antea Group, die in in opdracht van de gemeente Opsterland een quickscan locatieonderzoek naar drie toekomstlocaties voor De Skâns uitvoerde. 

De drie onderzochte opties: renovatie van de bestaande Skâns, nieuwbouw op de huidige locatie of verhuizen naar het jongste deel van de Burgemeester Harmsma School aan de Ringenoldusstrjitte. 

Ze keken hierbij onder andere naar de kosten. Verhuizing naar de BHS is het goedkoopst (6,7 miljoen euro). Nieuwbouw op de bestaande locatie vergt een investering van 8,6 miljoen euro. Renovatie van de bestaande De Skâns (zonder sporthal) is het duurst: 12,6 miljoen euro. 

Deze laatste optie zou volgens de onderzoekers ook betekenen dat De Skâns structurele leegstand in een deel van het pand behoudt, met alle bijbehorende kosten. 

In het onderzoek is ook gekeken naar de eigendomssituatie en beschikbare ruimte, naar de bereikbaarheid en parkeren, naar het bestemmingsplan en naar samenwerkingsmogelijkheden. Antea benoemt de BHS-locatie als voorkeursscenario omdat het op ieder onderdeel een voldoende scoort. De benodigde investeringen en goede samenwerkingsmogelijkheden met de beide nabijgelegen scholen (BHS en De Treffer) spelen hierin ook mee. 

Bij de kostenramingen van de BHS-optie is geen rekening gehouden met mogelijke opbrengsten van herontwikkeling van de vrijkomende Skâns-locatie.

De gemeenteraad bespreek op 20 februari het voorstel van de raadswerkgroep. 

Meer SA!

Afbeelding
Nieuw contactpunt Elkien in Gorredijk Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Volgende stap ontwikkeling locatie De Trime Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
De mooiste kleurplaten beloond Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Rebecca zingt met Elly Cultuur 3 uur geleden
Paulus de Jong en Thies Nicolai.
Paulus de Jong nieuwe dirigent 'Spikers' Cultuur 7 uur geleden
Routinier Bart Jonkers van Blue Boys.
Sa! Sport: Bart Jonkers (Blue Boys) kondigt afscheid aan Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Subsidie voor plan Kolderveen Nieuws 20 uur geleden
Lukster Heawei
Doorfietsroute vertraagd Nieuws 21 uur geleden