Zij verstopten de spaarvarkens!
Zij verstopten de spaarvarkens!

Gorredijk overspoeld met spaarvarkens

Algemeen

Deze week zijn overal in Gorredijk rode spaarvarkens verstopt, een actie van de RegioBank vestiging. Onder de naam ’BigHunter gezocht’ is het een ideaal familiespel voor tijdens de voorjaarsvakantie. De BigHunters die deze biggen als eerste vinden, mogen de spaarvarkens houden.  

Dorothe en Adisa van de RegioBank vestiging in Gorredijk hebben de spaarvarkens verstopt. ”Wij verzorgen tijdens de voorjaarsvakantie een leuke en ludieke actie voor de kinderen uit Gorredijk en omstreken. In totaal hebben wij twintig spaarvarkens verstopt in de buurt van onze vestiging. Hoe leuk is het om met je gezin je in de buitenlucht te vermaken en te gaan hunten naar onze biggen. Lekker gezond bezig zijn en ook nog eens leuk voor jong en oud”, aldus Dorothe.

Kraak de kluis

De eerlijke vinders, die door de Gorredijkse RegioBank vestiging de BigHunters worden genoemd, mogen de gevonden spaarpot houden. Een mooie rode spaarpot in de vorm van een varken. De spaarvarkens zijn voorzien van een QR code waarmee achterhaalt kan worden wat de vinder met het spaarvarken kan doen. Sommige spaarvarkens hebben namelijk een extra prijs. In het spaarvarken zit een sleutel waarmee de kluis gekraakt kan worden. Maar de vraag is of de juiste sleutel in het spaarvarken zit? Deze kluis, met ’goud’ erin, staat in de vestiging aan de Brouwerswal 1. Heb je dus in de voorjaarsvakantie een big gevonden? Check dan snel de inhoud en kijk of je de kluis kunt kraken. ”Wat er in de kluis ligt... dat blijft nog een verrassing”, zegt bankmedewerker Adisa met een glimlach. De eerste Hunters blijken zich al gemeld te hebben.

Sparen in belangrijk

Zakgeld en een spaarpot is het ideale middel om te starten met sparen en hiermee leren kinderen omgaan met geld, zo vinden ze bij de Regiobank. Zo oefenen kinderen stap voor stap met geld om te gaan en daar hebben ze later profijt van . Spelenderwijs worden de verschillende munten herkend en leren zij dat als je iets wilt kopen, dat je er voor moet sparen. ”Alle kinderen hebben dromen en wij vinden het belangrijk om te helpen samen deze dromen waar te maken”.

Goed voorbeeld doet volgen

Deze BigHunt actie is vorig jaar bij de Van Campen & Dijkstra vesiging in Steenwijk en Gorredijk begonnen. En na dit enorme succes in beide plaatsen, heeft Van Campen & Dijkstra besloten deze actie dit jaar weer in te zetten en dan ook in alle andere plaatsen waar zij een RegioBank vestiging hebben. Meer informatie met BigHints of BigHulp is te vinden op het speciale facebook evenement van deze BigHunt actie. Ga naar vancampendijkstra.nl/BigHunt voor alle ins en outs van deze superleuke actie.

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 9 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 12 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 13 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 13 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 1 mei, 19:26
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 1 mei, 16:02
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09