Afbeelding

Eerste editie Lauswolt Open

Sport

Zondag aan het einde van de ochtend staat bij Djur den Haan het zweet al op zijn rug. Hij is net halverwege de 18 holes die hij dit weekend voor de tweede keer afloopt. Een wandeling van zeker tien kilometer en de golfers hebben de gang er best in. Zaterdag aan het einde van de dag had de in Beetsterzwaag wonende golfpro een score van +4, vier slagen meer dan het baangemiddelde en acht slagen meer dan de koplopers na de eerste dag. De score van Den Haan is inmiddels al opgelopen naar +7. Over de verwachte score aan het einde van het toernooi wil hij dan niet denken. “Het valt mij wat tegen. Ik bekijk het nu per slag.” Voor Djur is de golfbaan van Lauswolt een thuiswedstrijd. Hier geeft hij les. “Ik vertel onze leden altijd hoe ze het moeten doen, dan moet ik zelf dit weekend natuurlijk geen slecht figuur slaan.” Met de 81 deelnemers is de baan voortdurend bezet. De golfers gaan in zogenaamde flights van drie golfers over de baan. Kort achter elkaar. De helft is amateur, de andere helft pro. Volgens medeorganisator Jan Klaver kunnen deze mannen de kost niet verdienen met het golf. “Het zijn vaak golfleraren die er op de wedstrijden een zakcentje bijverdienen.” Op het Lauswolt Open zit er meer dan 10.000 euro in de prijzenpot.

De Golf & Country Club Lauswolt viert haar vijftigjarig bestaan onder andere met de eerste editie van het Lauswolt Open, een wedstrijd met amateurs en professionele golfers. Met ruim tachtig deelnemers en goede publieke belangstelling is de organisatie tevreden.

De Golf & Country Club Lauswolt viert dit jaar haar vijftigjarig bestaan. Het Lauswolt Open is een van de jubileumactiviteiten die golf breed onder de aandacht van het publiek moet brengen. “We hopen dat dit het begin is van een jaarlijkse traditie.” Het publiek kan met een flight van drie spelers meelopen, maar ook vanaf de paden tussen de holes is de wedstrijd goed te volgen. Aan de achterzijde van de baan, nabij het Ald Djip is een spottersplek ingericht met koffie en thee. Leden van de golfclub geven de leken informatie over wat ze zien. Klaver: “Het gaat goed met de club, maar wij kunnen best nog een paar nieuwe leden gebruiken.” Het afgelopen half jaar is de baan onder handen genomen. Er zijn bunkers bij gekomen en het aantal waterpartijen is uitgebreid. “Zo maak je het allemaal nog wat spannender.”

Wanneer het bordje ‘quiet please’ omhooggaat, moet het publiek stil zijn zodat de golfer zich kan concentreren. Djur den Haan begint inmiddels aan hole 10, er heerst opperste concentratie. Zoeken naar de juiste houding, een paar oefenswings en dan vol het balletje raken. De bal van Djur klimt snel in hoogte, maar wijkt ook af naar rechts. In de verte steekt een vrijwilliger zijn hand op ten teken dat de zogenaamde spotter weet waar de bal ligt. Djur schudt zijn hoofd. Tevreden is hij niet. Hij eindigt uiteindelijk op de 30e plaats met 10 slagen boven par. Dat is 17 slagen meer dan winnaar Vince van Veen, die daarmee 4.000 euro verdiende. 

Meer SA!

Afbeelding
Zwembad De Delte opent met nieuwe waterglijbaan Nieuws 55 minuten geleden
Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 18 uur geleden
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen gisteren
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 26 apr, 18:53