IFKS Skûtsjesilen Lemmer.
IFKS Skûtsjesilen Lemmer. IFKS Skûtsjesilen Lemmer.'t Swarte Wief Tijnje.

Fraaie slotrace Swarte Wief

Sport
Het Tynster skûtsje sloot het IFKS-kampioenschap zaterdag af met een fraaie vierde plaats. In de slotrace bij Lemmer lag ’t Swarte Wief lang op de tweede plaats, maar in een hectische slotfase passeerden twee andere skûtsjes. Daardoor zat er net geen podiumplaats in.
Eindelijk liep het allemaal eens naar wens aan boord bij Jaap Hofstee. In de eerste start kwam ’t Swarte Wief al heel goed weg, maar die start werd als massaal vals afgeschoten. “Mar ek de twadde kear leinen wy der hiel goed by. Wy hienen eins mar ien kear in mis slagje.”
Het weer was echter de grote onvoorspelbare factor op de slotdag. De vrijdagwedstrijd ging er al uit in verband met te veel wind. En ook zaterdag werd het in de loop van de wedstrijd steeds lastiger. In de laatste fase kwam er een bui voorbij met heel veel wind. De Skûtsjes hadden grote moeite om binnen te komen. “Wy wiene bliid dat wy it Wief oerein hâlde koene. Dan mar twa plakjes leger.”
’t Swarte Wief eindigde uiteindelijk op de negende plek op de ranglijst. Jaap Hofstee is over het totaal niet tevreden, nadat de Tynsters de afgelopen twee edities als tweede eindigde. De start van het kampioenschap was vervelend met een elfde plek op een stormachtige opening op zaterdag en een afscheid met averij op maandag. “Dan komst net yn de flow en dat is jammer. Lokkich koene wy saterdei noch wol sile, want oars hiene wy mar fiif wedstriden útsyld. En wy ha op de lêste dei ek noch moai sjen litten dat wy it wol kinne.”
Hofstee vond het rommelige week met ook veel gedoe rond protesten. De Tynsters leken ook nog strafpunten te krijgen voor het niet op orde hebben van de bemanningslijsten. Daardoor was er op de laatste dag zelfs nog sprake van een mogelijke degradatie naar de B-klasse. “Wy hiene it wol goed foar elkoar, mar men sprekt jo der wol kear op kear op oan. In bulte gegriem.”

Meer SA!

Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 16 uur geleden
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 26 apr, 18:53
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 26 apr, 18:51