IFKS Skûtsjesilen Heeg.
IFKS Skûtsjesilen Heeg. IFKS Skûtsjesilen Heeg. Drie Gebroeders Gorredijk.

Winst voor Gordykster skûtsje

Sport
 
Voor de derde keer op rij won het skûtsje De Drie Gebroeders maandagmiddag de IFKS-wedstrijd bij Heeg. En hoe. Vanaf de start zag schipper Arend Wisse de Boer geen skûtsje meer voor zich. Met maar liefst vijf minuten voorsprong op de nummer twee passeerde het skûtsje van Gorredijk de finish.
Arend Wisse heeft eigenlijk geen goede verklaring waarom hij en zijn bemanning bij Heeg eigenlijk altijd goed voor de dag komen. “Sis it mar, ik wit net wat it is, mar hjir giet it hast altyd goed.” De Drie Gebroeders kwam uitstekend uit de start, die ook vandaag weer heel belangrijk was voor het verloop van de race. “Wy woene yn it midden startte en leinen goed. Ynienen foelen der allegearre gatten om ús hinne en koene wy frij fuort farre.”
Door hoog aan de wind te zeilen, kon Arend Wisse bij de eerste boei over stuurboord voor iedereen langs. “Dat wol eltse skipper wol. Hearlik.” De opgebouwde voorsprong kon hij bij de tweede boei uitbouwen tot een beslissend gat. De Drie Gebroeders rondden als eerst en alles wat daarachter aan kwam, lag met elkaar in de clinch. Het betekende een uitloop naar een niet meer in te halen voorsprong. “Wy binne net wer yn de probleamen west.”
Met het resultaat van de wedstrijd bij Heeg leidt De Drie Gebroeders het klassement, na aftrek van het resultaat zaterdag bij Hindeloopen. “Dat wiene ús omstannichheden net. Wy hâlde der op foarhân al rekken mei, dat wy die útslach ôflûke moatte. Dêrom wie ik ek hiel bliid dat de wedstryd snein net troch gie. Dat wie krekt sa’n wedstryd wurden.”
De Gordykster bemanning kijkt vol vertrouwen uit naar de wedstrijd dinsdag bij Sloten. “Wat ús oanbelanget giet it krekt sa as hjoed.”

Meer SA!

Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 9 uur geleden
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 26 apr, 18:53
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 26 apr, 18:51