Afbeelding

Dit zijn de gasten in de tweede NoSa!

Cultuur

GORREDIJK Vrijdagavond 19.00 uur gaat de tweede aflevering van het programma NoSa! online. Dammer Johan Teake Dekker, amateurbierbrouwers van Mouwe Stream, vrijwilligers van de Ronald McDonald Hoeve en politicus Johan Sieswerda van GroenLinks Opsterland zijn te gast in de Sa!-studio.

Om 19:00 ontvangt Marc Stallinga onder andere Johan Teake Dekker uit Gorredijk die op 18 maart het wereldrecord kloksimultaan dammen probeert te verbeteren. Hij daagt hierbij 46 dammers uit. 

Ook de amateurbierbrouwers van Mouwe Stream uit Terwispel schuiven aan tafel. Harmen Bosma, Sikke Visser en Henk Hofstra vertellen over hoe zij, door inmiddels jarenlange ervaring, erin slagen hele speciale biertjes te brouwen. 

Afgelopen zaterdag wonnen de vrijwilligers van de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag de Gouden Turf, de jaarlijkse Opsterlandse prijs voor vrijwilligers. Een van de vrijwilligers is in de studio om over het vrijwilligerswerk te vertellen. Ook Johan Sieswerda van GroenLinks Opsterland is aanwezig; hij is initiatiefnemer van deze prijs. 

Arend Waninge verzorgt een column en de livemuziek is van Sander Metz. Hij baarde vorig jaar december opzien door in een file op de A7 op de vluchtstrook op te treden. 

Meer SA!

Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuw contactpunt Elkien in Gorredijk Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Volgende stap ontwikkeling locatie De Trime Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
De mooiste kleurplaten beloond Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Rebecca zingt met Elly Cultuur 5 uur geleden
Paulus de Jong en Thies Nicolai.
Paulus de Jong nieuwe dirigent 'Spikers' Cultuur 9 uur geleden
Routinier Bart Jonkers van Blue Boys.
Sa! Sport: Bart Jonkers (Blue Boys) kondigt afscheid aan Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Subsidie voor plan Kolderveen Nieuws 22 uur geleden