URETERP  1-4-2021 COOP Supermarkt Willem en Janneke Boonstra.
URETERP 1-4-2021 COOP Supermarkt Willem en Janneke Boonstra. URETERP 1-4-2021 COOP Supermarkt Willem en Janneke Boonstra.

COOP Ureterp klaar voor de volgende stap

Sa! yn petear mei
Bijna een jaar zijn Willem en Janneke Boonstra nu eigenaar van de COOP-supermarkt in hartje Ureterp. Ze kennen inmiddels de ins en outs van de winkel en staan nu op het punt om te investeren. “Der binne plannen genôch. Dizze winkel hat in soad potinsje.”
Willem en Janneke waren al een aantal jaren op zoek naar een tweede supermarkt. In de afgelopen twaalf jaar bouwden ze de COOP-winkel in Donkerbroek uit tot een stabiele dorpswinkel. “Dat keunstje wolle wy noch wol in kear herhelje”, klinkt Willem ambitieus. Die kans krijgen ze in Ureterp in een winkel waarin de ontwikkelingen al een aantal jaren stilstonden. Willem: “Dat feroarje je net fan de iene op de oare dei. Mar wy ha it ôfrûne jier brûkt om goed mei de winkel, de meiwurkers en it doarp yn de kunde te kommen. Wy binne no klear foar de folgende stap.”
De winkel telt nu circa 600 m2, maar Willem en Janneke zien wel kansen voor een uitbreiding. Het magazijn aan de kant van de Weibuorren kan wel wat kleiner en ze hebben hun ideeën over de steeg aan de zijkant van de winkel. “Dêr meie no noch auto’s del, mar dat is best gefaarlik. Wy wolle der wol in fytspaad fan meitsje, dan kinne wy de winkel oer de hiele lingte in pear meter breder meitsje.” De supermarkteigenaren zijn van plan hierover in overleg te gaan met de gemeente Opsterland. Ze hopen eind dit jaar, begin volgend jaar hun plannen te kunnen realiseren.

Vriendelijk

Ureterp telt twee supermarkten. Voor beide is volgens Willem wel plek in het dorp. Hij ziet vooral mogelijkheden om meer mensen naar de winkel te trekken die er nu voor kiezen om in Drachten hun boodschappen te doen. Hun credo daarbij is: vol, vers en vriendelijk. Janneke: “Dêr begjint it mei. Oft minsken no om in folle karre of om in postsegel komme, se moatte altyd it gefoel ha dat se wolkom binne.” COOP Ureterp wil zich de komende jaren extra onderscheiden met het versassortiment: groente, fruit, brood, banket en vlees. Volgens Willem is dat waar een zelfstandige supermarkt zich kan onderscheiden van een filiaal van een keten. “Wy kinne krekt wat mear en dat wolle wy sjen litte.”
Willem en Janneke werken ook aan een bezorgservice. Ze merkten het afgelopen jaar dat daar in het dorp wel vraag naar is, maar dat de COOP-organisatie er nog niet klaar voor was. In Donkerbroek hebben ze de bezorging zelf opgezet en dat willen ze nu in Ureterp ook gaan doen. Willem: “Wy ha in systeem om snel de bestellingen yn de winkel by elkoar te krijen. En dan gean wy dat sels besoargjen.” Klanten verleiden om naar de winkel te komen is een hele kunst, weet Willem. “Wy prate in soad mei de klanten en ek mei de meiwurkers. Wy dogge it op ús manier en dat is oars as se wend wienen. Corona hat ús holpen mei in goede start, no kinne wy fierder.”

Meer SA!

Routinier Bart Jonkers van Blue Boys.
Sa! Sport: Bart Jonkers (Blue Boys) kondigt afscheid aan Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Subsidie voor plan Kolderveen Nieuws 4 uur geleden
Paulus de Jong en Thies Nicolai.
Paulus de Jong nieuwe dirigent 'Spikers' Cultuur 5 uur geleden
Lukster Heawei
Doorfietsroute vertraagd Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Felix is helemaal gek van de fifties Ondernemen 5 uur geleden
Ties Pander van TC Lauswolt
Sa! Sport: tennisser Ties Pander wil naar Hoofdklasse Sport 29 apr, 16:33
Afbeelding
Zwembad De Delte opent met nieuwe waterglijbaan Nieuws 29 apr, 11:39
Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 28 apr, 17:45