Afbeelding

De Turfroute op VaarTV

Nieuws

De Turfroute in Zuidoost Fryslân wordt de komende maanden voor de opening van het nieuwe vaarseizoen nog verder opgeknapt. Zo komen er nieuwe sanitaire voorzieningen en aanlegvoorzieningen bij de Kalkovens in Gorredijk. De toegang tot Gorredijk wordt gebaggerd. Ook krijgt de route op dit deel nieuwe walbeschoeiing.  

Zaterdag 21 februari (17.00 uur) staat het RTL4-programma VaarTV in het teken van de Turfroute. Tijdens de opnames in de zomer van 2014 nemen de programmamakers een kijkje op de route van Gorredijk naar Appelscha.

Na het vaarseizoen van 2015, gaan de werkzaamheden aan de Turfroute verder. Zo wordt de Tjonger op de route van Oldeberkoop naar Oosterwolde gebaggerd naar een diepte van 1.30m. Tegelijk voert men een inrichtingsproject van Wetterskip Fryslân uit. Dit betreft onder andere het aanleggen van natuurvriendelijke oevers en het herstellen van de natuurlijke waterloopjes. Daarnaast wordt er een aantal Marrekrite-aanlegplaatsen gerealiseerd. Ook bij Donkerbroek krijgt de route komende winter de diepte van 1.30m. Daarnaast wordt nieuwe walbeschoeiing aangelegd en worden er meer stroomaansluitpunten gerealiseerd. In het centrum van Donkerbroek komt een nieuwe fiets- voetgangersbrug.

Na de opwaardering is de Turfroute geschikt voor boten met een diepgang van 1.30 meter (DM klasse). De aanpak van de Turfroute is een van de maatregelen voor de gebiedsontwikkeling N381. Tegelijkertijd met de aanleg en ombouw van de N381, de weg van Drachten tot aan de Drentse grens, pakt de provincie Fryslân het gebied er om heen aan. Uitvoering vindt deels ook gelijktijdig plaats.

Meer SA!

Ties Pander van TC Lauswolt
Sa! Sport: tennisser Ties Pander wil naar Hoofdklasse Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Zwembad De Delte opent met nieuwe waterglijbaan Nieuws 6 uur geleden
Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport gisteren
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen 28 apr, 10:47
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54