Afbeelding
kerk-kerst

Eropuit in de donkere dagen voor kerst

Nieuws
In de donkere dagen voor kerst worden veel extra activiteiten georganiseerd. Sa! heeft ze voor u op een rijtje gezet.

Kerstmarkt Kanschool

Jubbega Op vrijdag 15 december (17.00-19.00 uur) wordt op het schoolplein van de Mr. J.B. Kanschool de tweejaarlijkse kerstmarkt gehouden. De markt staat in het teken van het honderdjarig bestaan van de school volgend jaar, dat op 26 mei 2018 in de school en in De Kompenije wordt gevierd. De opbrengst van de kerstmarkt is bestemd voor dit feest. Op de markt zijn kerststukjes, boeken, lekkere hapjes, taarten en door de kinderen gemaakte kerstattributen te koop. Daarnaast is er een verloting. In het kerstcafé is er rookworst, chocolademelk, snert, glühwein, koffie en thee.

Kerstconcert Kerkje Schurega

Jubbega Zanger en pianist Roon Staal en het koor Zang en Vriendschap (onder leiding van Marcia van Eldik) geven op vrijdag 15 december (20.00 uur) een gezamenlijk kerstconcert in Kerkje Schurega. Er is een afwisselend programma waarbij Staal en het koor solonummers zingen, maar ook een aantal songs samen ten gehore brengen. Staal presenteert tijdens dit Kerstconcert ook zijn nieuwe album Promise. Roon Staal heeft inmiddels negen albums uitgegeven en heeft een rijk musicalverleden. Kaarten via p.jong37@upcmail.nl of 06-81146929. Entree: 10 euro.

Kerstconcert Jan de Roas Sjongers

Nieuwehorne Vier jaar geleden gaven de Jan de Roas Sjongers voor het laatst een kerstconcert in eigen dorp. Maar op vrijdag 15 en zaterdag 16 december (20.00 uur) is het weer zover. In de sfeervolle en monumentale kerk van Nieuwehorne geeft het koor onder leiding van dirigente Sitta Bosman een concert met grotendeels nieuw kerstrepertoire. De dirigente begeleidt het koor zelf op piano, vergezeld door Evert de Jong (accordeon) en Wiep van der Meulen (bas). Reserveren via janheida50@hotmail.com of 0513-541961. Entree: 5 euro.

Kerst-Sing-In Bakkeveen

Bakkeveen In kerk De Mande aan de Tsjerkewâl 20 wordt op zaterdag 16 december (17.30 uur) een Kerst-Sing-In gehouden. Voor de pauze zijn er optredens van de Dúnsjongers, MuZieSen en de schoolorkesten van cbs Betrouwen en obs De Oanrin. Na de pauze: jeugdorkest Koperbende, zanggroep De Mande, zanggroep Hamedei en Brassband Opsterland. De Sing-In wordt afgesloten met een canon van alle deelnemers. Na afloop (20.30 uur) presenteert Amnesty International de documentaire Our School.  Een ontroerende documentaire over kinderen in de Roma-gemeenschap. Entree: gratis.

Kerstfair Langezwaag

Langezwaag In het dorpshuis aan Paradys 8 wordt op zaterdag 16 december (18.00-22.00 uur) een kerstfair georganiseerd. Er is een leuke melange van ondernemers met uiteenlopende artikelen. De fair is een goede gelegenheid om unieke, bijzondere en lekkere cadeaus aan te schaffen. Entree: gratis.

Kerstvoorstelling Van der Lei

Ureterp Van der Lei Toneel en Theater Academie presenteert op zaterdag 16 december (18.30 uur) haar jaarlijkse kerstvoorstelling in De Wier. De voorstelling bestaat uit een aantal korte toneelstukken van drie toneelgroepen en een optreden van de zanggroep. De Academie geeft met hulp van vrijwilligers zang-, toneel- en theaterlessen aan kinderen uit Ureterp en omgeving. Twee keer per jaar treden zij op voor publiek. Daarnaast is er een optreden van de minikids tot zes jaar. Entree: 3,50 euro; tot 12 jaar gratis.

Kerstconcert Adri de Boer

Hemrik ‘De waarmte fan desimber’ is de titel van het kerstconcert dat Adri de Boer op zaterdag 16 december (20.00 uur) geeft in de Witte Kerk. Het publiek kan zich warmen aan sfeervolle liederen gezongen door Adri in samenwerking met Bogerman Vocals en theatermaker Folkert Wesseling. Adri de Boer brengt liedjes van zijn eerder uitgebrachte album ‘De waarmte fan desimber’ aangevuld met enkele in het Fries vertaalde evergreens als ‘Dreaming of a white Christmas’ en ‘So this is Christmas’ en nieuwer werk als ‘It is krysttiid’ met de Bogerman Vocals. Folkert Wesseling zorgt voor de theatrale verbeelding van de kerstgedachte. Kaarten reserveren kan via info@adri-de-boer.nl. Entree: 12,50 euro, incl. consumptie.

Kerstconcert Euterpe en Sjongerij

Beetsterzwaag Muziekvereniging Euterpe en het koor Sjongerij uit Beetsterzwaag geven samen een kerstconcert op zaterdag 16 december (20.00 uur) in de Ontmoetingskerk. Beide verenigingen brengen een afwisselend en sfeervol programma met daarin ook een gezamenlijk optreden. Tijdens het concert zijn er een aantal nummers samenzang, waarbij Stille Nacht niet zal ontbreken. Entree: gratis.

Winterfair en koopzondag

Gorredijk De Whi organiseert op zondag 17 december vanaf 12.00 uur een Winterwonderland in het centrum van Gorredijk. Dit is gecombineerd met een koopzondag, waarop veel winkels geopend zijn. De winterfair kent een groot aantal verrassende kramen. Muzikale optredens zijn er van dansgroep Light it up en ‘On tour’, zij zorgen voor een echt winters gevoel.

Kerstzangavond Gorredijk

Gorredijk In de Ontmoetingskerk wordt op zondag 17 december (19.30 uur) een kerstzangavond gehouden, georganiseerd door Interkerkelijk Koor Gorredijk en muziekvereniging De Vlecke. Het koor en korps hebben dit jaar de handen ineengeslagen; ze brengen ieder hun eigen liederen ten gehore, maar ook is er veel ruimte voor samenzang.

Kerstconcert met warme brassklanken

Ureterp De Bazuin en Brassband Opsterland verzorgen op zondag 17 december (19.30 uur) een gezamenlijk kerstconcert in de Sint Piterkerk aan het Selmien. Op het programma staat onder andere klassieke kerstmuziek, populaire kersthits en bekende kerstliedjes in een nieuw jasje. Als laatste treden de bands samen op voor een knallende finale. Entree: gratis.

Vocalibre zingt klassieke kerstliederen

Ureterp Vocaal ensemble Vocalibre zingt op woensdag 20 december (20.00 uur) een aantal klassieke kerstliederen in de Sint Piter aan het Selmien. Op het programma staat onder andere ‘Ubi Caritas’ van Gjeilo, ‘Candlelight carol’ en ‘What sweeter music’ van Rutter. Maar ook bijzondere koorwerken als ‘A virgin most pure’ en ‘Once in royal Davids city’. Jochem Schuurman soleert op het kerkorgel met ‘Noël’ van Louis-Claude Daquin. Entree: 5 euro.

Kerstactie BHS voor schoolkinderen Mali

Gorredijk Op donderdag 21 december komt de Burgemeester Harmsma School in actie voor schoolkinderen in Mali. Tijdens de jaarlijkse kerstfair (15.30-17.00 uur) worden zelfgemaakte producten verkocht en de opbrengst daarvan komt ten goede aan de stichting Ambasiekana Mali uit Gorredijk. Annelies Neij is als teamleider medeorganisator van de kerstfair en licht de betrokkenheid van de BHS bij het project toe: “De BHS vindt het belangrijk dat alle kinderen wereldwijd kansen krijgen om een goed bestaan op te bouwen. Onderwijs geeft daarvoor een goede basis.” De stichting Ambasiekana Mali zet zich in voor deze kinderen, die om verschillende redenen geen toegang hebben tot onderwijs. Vaak is de afstand te groot om tussen de middag of gedurende de schoolweek naar huis te gaan en is er geen geld voor schoolspullen. Met name meisjes, in het bijzonder tienermoeders, zijn kwetsbaar en worden vaak vroegtijdig van school gehaald om mee te werken voor het gezinsinkomen. In samenwerking met een lokale partnerorganisatie in Mali worden schoolspullen en/of maaltijden verstrekt en indien nodig onderdak verzorgd bij gastgezinnen gedurende de schoolweek. ambasiekana.nl
 

Meer SA!

Ties Pander van TC Lauswolt
Sa! Sport: tennisser Ties Pander wil naar Hoofdklasse Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Zwembad De Delte opent met nieuwe waterglijbaan Nieuws 9 uur geleden
Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 28 apr, 17:45
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen 28 apr, 10:47
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54