Afbeelding
Roon-Staal-Olterterp

Apriltour brengt Roon Staal in Olterterp

Cultuur
Zanger en pianist Roon Staal komt begin april terug uit Vladivostok voor een nieuwe tour met elf concerten in Nederland. Op zaterdag 7 april (20.00 uur) komt hij naar de Hippolytuskerk in Olterterp. In de tour zijn ook Limburg, Gelderland en Zuid-Holland opgenomen.
Staal, eerder ook actief als musical-acteur in verschillende producties (Les Miserables, Tommy, Rembrandt en Petticoat) heeft inmiddels tien albums op zijn naam staan en maakt in pittoreske kerkjes of sfeervolle theaters indruk met zijn authentieke performance, stem en pianospel. Tijdens de Apriltour speelt hij zowel covers als eigen composities van al zijn albums tot nu toe met werken als ‘Help Me Through The Night’, ‘Stay With Me Till The Morning’, ‘Als Je Mij Zoekt’, ‘Promise’, ‘Vincent’, ‘Pie Jesu’ en ‘Weet Waarom Je Leeft’.
Staal treedt zowel in Nederland als in het buitenland op. Zo zal hij op 14 juli voor het eerst een optreden in Japan verzorgen en keert hij dit jaar ook terug met een concert in Engeland. Begin 2019 is opnieuw een optreden gepland in het Philharmonisch Concertgebouw te Vladivostok.
Het talent van de 38-jarige musicus, geboren in Hoorn en de eerste vijf jaar in Noorwegen opgegroeid, wordt ook opgemerkt in het buitenland: ”It’s his voice not least his songwriting ability that really shines throughout”, schreef de Britse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan over het originele werk van Roon. De wederhelft van het legendarische duo Simon&Garfunkel, Art Garfunkel, is vol lof over de zangstem: ”One of the truly great singers in the western world (...) Let the amazing tenor vocal performance of Mr. Staal now carry you away.”
Kaarten voor de concerten van de Apriltour zijn te reserveren via www.roonstaal.com of 06-30025992 en kosten 15 euro.

Meer SA!

Ties Pander van TC Lauswolt
Sa! Sport: tennisser Ties Pander wil naar Hoofdklasse Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Zwembad De Delte opent met nieuwe waterglijbaan Nieuws 12 uur geleden
Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 28 apr, 17:45
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen 28 apr, 10:47
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54