Afbeelding
Groepsfoto-Lintjo-Harrow

Engelse korfballers bij Lintjo

Sport

De leden van de groep B-jeugd die in oktober vorig jaar naar Engeland afreisde, fungeerde afgelopen weekend als gastgezin. Gedurende de vier dagen van het bezoek waren er tal van activiteiten. In een oriënteringstocht maakten de Engelse gasten kennis met het dorp en de omgeving. Bij kaasboerderij De Stelp van de familie van der Gun kregen ze een rondleiding en konden ze zien hoe een melkrobot werkt.  Naast het spelen van een door de Engelsen nipt gewonnen vriendschappelijke wedstrijd waren er ook bezoekjes aan het Engelse team in het Paasweekende in Leeuwarden om de Worldcup voor Junioren onder 19 jaar speelde. Enkele leden van de Londense club waren voor dit team geselecteerd. De afsluiting op zondagavond bestond uit een diner in het clubgebouw van Lintjo en een bezoek aan het plaatselijke paasvuur.

De korfballers van de Engelse vereniging Harrow Vultrix Korfballclub waren in het paasweekend op bezoek in Oldeberkoop. Korfbalvereniging Lintjo heeft al jarenlang een vriendschapsband met de club uit Noord-Londen. Iedere twee jaar gaat een nieuwe groep jeugdspelers van Lintjo naar Londen, onder ander om het schoolkorfbal te promoten.

Meer SA!

Er kwamen zo'n vierhonderd mensen naar het Fredesfestival in Nij Beets.
De draden van contact op Fredesfestival Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Let op: bloembakken op de weg Nieuws 5 uur geleden
Presentatie van de tennisgeschiedenis van Gorredijk.
Lange tennisgeschiedenis in Gorredijk Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Vier prominente Opsterlanders strijden om titel Maestro Gorredijk Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Schoolkorfbal in Jubbega Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Wispolia in nacompetitie; Bakkeveen veilig Sport gisteren
Doelpuntenmaker Jesmer de Vries en trainer Johannes Veenema (midden) in een innige omhelzing na het behalen van de titel.
Gorredijk kampioen na zege op De Blesse Algemeen gisteren
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41