Afbeelding

‘Onderhoud groen van speeltuinen is voldoende’

Nieuws

BEETSTERZWAAG Het college van B en W vindt het niet nodig om het beleid rond het maaien bij speeltuinen aan te passen. Wel komt er extra aandacht voor het inzetten van medewerkers op het juiste moment.

Raadslid Anneke Oosterwoud van Opsterlands Belang kaartte de kwestie onlangs aan na meerdere klachten over te weinig maaibeurten in de speeltuinen.

In antwoord op de schriftelijke vragen erkent Opsterland dat de warme en natte (na)zomer veel aandacht vroeg van de groenmedewerkers. Het groeizame weer in combinatie met het vakantierooster zorgde er voor dat niet altijd de volledige capaciteit beschikbaar was. En dus lukt het niet overal om de ‘normale’ maaifrequentie van eens in tien dagen te hanteren. Het college vraagt hiervoor begrip.

Het college ziet geen reden om het gewenste onderhoudsniveau ‘laag’ aan te passen. Bij dit beleid wordt het gras in de speeltuinen ongeveer achttien keer per jaar gemaaid.

Het college stelt wel dat speeltuinverenigingen zelf verantwoordelijk zijn voor het kleine onderhoud, waar ook het onkruidvrij houden van de speeltoestellen bij hoort.

Meer SA!

Er kwamen zo'n vierhonderd mensen naar het Fredesfestival in Nij Beets.
De draden van contact op Fredesfestival Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Let op: bloembakken op de weg Nieuws 7 uur geleden
Presentatie van de tennisgeschiedenis van Gorredijk.
Lange tennisgeschiedenis in Gorredijk Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Vier prominente Opsterlanders strijden om titel Maestro Gorredijk Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Schoolkorfbal in Jubbega Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Wispolia in nacompetitie; Bakkeveen veilig Sport 20 mei, 17:42
Doelpuntenmaker Jesmer de Vries en trainer Johannes Veenema (midden) in een innige omhelzing na het behalen van de titel.
Gorredijk kampioen na zege op De Blesse Algemeen 20 mei, 17:32
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41