Lezing Jolande Withuis: De moed om onvrouwelijk te zijn
Lezing Jolande Withuis: De moed om onvrouwelijk te zijn Jolande Withuis, auteur. Copyright Keke Keukelaar

Lezing Jolande Withuis: De moed om onvrouwelijk te zijn

woensdag 17 augustus 2022 19:30 tot 22:00

In deze lezing maakt u kennis met de auteur van Geen tijd verliezen, de biografie over Jeanne Bieruma Oosting. Jolande Withuis geeft een fascinerende inkijk in het leven van deze veelzijdige en moedige kunstenares. De correspondentie met kunstenaarsvrienden en de intieme brieven van haar ouders waren een goudmijn voor de auteur. Jolande zal in haar lezing o.a. In gaan op hoe zij te werk is gegaan bij het schrijven van deze biografie en wat dat zoal te weeg heeft gebracht.

Uniek deze avond

Deze avond zal een combinatie zijn van een boeiende lezing met een kleine eenmalige tentoonstellng. Er is nl. werk van Oosting te zien dat in particulier bezit is!

Deze lezing houdt verband met de buitenexpositie in de Overtuin van het Lycklamahûs in Beetsterzwaag. Organisatie van de avond is in samenwerking met Cultbee (Stichting Cultuur Beetsterzwaag).

Verkoop biografie en catalogus

Op deze avond  is  de biografie Geen tijd verliezen te koop. Voor wie dat wil signeert Jolande Withuis in de pauze haar boek. Als u het boek al heeft, kunt u het  meenemen om te laten signeren.
Verder is de catalogus van de tentoonstelling in Beetsterzwaag te koop. Dit is een uitgave in de vorm van een ringband op A3 formaat waarin de complete tentoonstelling is opgenomen.  

Kosten € 10,00 (incl. drankje). Online te reserveren via www.historischbeetsterzwaag.nl

Plaats: Zalencentrum De Buorskip, Vlaslaan 26, 9244 CH Beetsterzwaag

Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

Locatie