Afbeelding

Jachtseizoen in Gorredijk

Gorredijk Gemeente Opsterland, politie en Code Hans organiseren op woensdag 27 maart het evenement Jachtseizoen. Zo’n 120 jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar gaan op de vlucht door het dorp. Hun doel: bij drie stempelposten een stempel halen en de finish bereiken zonder in handen te vallen van politie of handhaving. Met het spel wordt het werk van politie, het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH), het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (Riec) en jongerenwelzijnsorganisatie Code Hans onder de aandacht gebracht bij de jeugd. De opening (19.00 uur) wordt door burgemeester Andries Bouwman verricht bij De Skâns.

Speurtocht en kleurwedstrijd

Gorredijk Plaatselijk Belang en speeltuin Trimbeets organiseren op tweede paasdag een speurtocht naar paaseieren. Leerlingen van het basisonderwijs en het sbo uit Gorredijk hebben hiervoor een startbewijs ontvangen. Voor de oudste kinderen is er een hazenjacht en er kan meegedaan worden aan de kleurwedstrijd. Meedoen kan alleen op vertoon van het startbewijs.

Dansfeest in Le Brocope

Oldeberkoop Vrijdag 29 maart (20.00 uur) is er een dansfeest met de Freak Out Partyband in café Le Brocope. Entree: 20 euro voorverkoop (via feestje170222@gmail.com); 25 euro aan de deur.

Speelwand in Museum Opsterlân

Gorredijk Cultureel erfgoed saai? Niet met de DigiTales verhalenbibliotheek. Deze week wordt op de speelwand van Museum Opsterlân het erfgoed tastbaar gemaakt voor kinderen met het spel van DigiTales Zuidoost Friesland. Spelenderwijs kunnen kinderen leren over taal en erfgoed in de omgeving op basis van het volksverhaal ‘De meid die naar de kermis wilde’. Al lezend, luisterend en spelend gaan ze op zoek naar erfgoedstukken in het spel maar ook in het museum zelf.

Rommelmarkt

Wijnjewoude Op woensdag 3 april (14.00-17.00 uur) is de eerste rommelmarkt van het seizoen. Elke eerste woensdag van de maand, tot en met oktober, organiseert VVV Wijnjewoude de rommelmarkten op het evenemententerrein aan de Te Nijenhuiswei. Voor standhouders gaat het terrein om 13.00 uur open, zij hoeven niet te reserveren.

Repair Café

Beetsterzwaag Zaterdag 30 maart (9.00-12.00 uur) is het Repair Café aan De Wissel 1, Alliade, open. Tot 11.00 uur kunnen kapotte spullen ter reparatie aangeboden worden. Reparatie is gratis, onderdelen moeten betaald worden.

Open dag Golfclub Lauswolt

Beetsterzwaag Golfclub Lauswolt houdt op zaterdag 30 maart (12.00-16.00 uur) open dag. Er kan gratis kennisgemaakt worden met de golfsport. Onder leiding van ervaren golfers leren bezoekers de basisbeginselen van de sport waarna op hole 10 en 11 gespeeld mag worden. Vrijwilligers beantwoorden alle golfvragen. Golf is voor jong en oud en kan recreatief of in wedstrijdverband gespeeld worden. Tijdens de open dag is er informatie over de lespakketten en mogelijkheden bij Golfclub Lauswolt.