Afbeelding

Lente met Vivaldi en Piazzolla

Gorredijk De jaargetijden waren een geliefd onderwerp van componist Antonio Vivaldi. De componist staat op zaterdag 30 en zondag 31 maart centraal in De Skâns. Onder de noemer ‘Klassiek op De Gordyk’ is er op zaterdag 30 maart (14.00-15.00 uur) een optreden door cursisten van Ars Musica; zij brengen Concerto in C. ten gehore. Er zijn dan lentegedichten van leerlingen van De Treffer en School Loevestein te bewonderen, evenals kunst gemaakt door leerlingen van de BHS. Op zondag 31 maart (15.00 uur) verzorgt het ensemble Four Seasons het concert Van Vivaldi tot Piazzolla. Voor de pauze brengen zij ‘Quattro Stagioni’ (de vier jaargetijden) die Vivaldi rond 1719 componeerde. Na de pauze volgt Piazzolla’s ‘Las cuatros estaciones porteñas’, de vier jaargetijden van het Argentijnse Buenos Aires. Entree: 22,50 euro. skans.nl

Paasvuur

Jubbega Op het land van de familie Jelsma ter hoogte van de Oude Groningerweg 6 wordt op zondag 31 maart (19.30 uur) het paasvuur aangestoken. Er is een drankje en muziek geregeld. De parkeermogelijkheid is beperkt, er wordt dan ook verzocht om lopend of op de fiets te komen.

Piratenteam in actie

Jubbega Het Piratenteam organiseert van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april een marathonuitzending voor jong en oud. In De Kompenije is er op 31 maart (14.00-16.00 uur) discomiddag voor kinderen van 2-15 jaar en ‘zoek de paashaas’ (19.00 uur) voor 16+. Tweede paasdag 1 april (14.00-16.00 uur) is daar een muziekmiddag voor 55plussers. Eerder verzorgden de piraten een geslaagde kidsmiddag in De Kompenije. Met de Paasmarathon wordt aan sponsoren gevraagd om mooie activiteiten mogelijk te maken voor jong en oud. Meer informatie: Facebook piratenteamjubbega en piratenteamjubbega.nl

Ontmoetingskerk rond Pasen

Gorredijk In de Ontmoetingskerk wordt op Witte Donderdag 28 maart (19.30 uur) na het Avondmaal De Passion live gestreamd op een groot scherm. Goede Vrijdag 29 maart (19.30 uur) is er een dienst met medewerking van Interkerkelijk koor Gorredijk en het Pauluskoor, op Stille Zaterdag 30 maart (22.00 uur) is er dienst met ds Lafeber. Eerste paasdag zondag 31 maart (10.00 uur) worden tijdens de dienst door koren en muzikale begeleiding liederen uit de Passie en Paascantate ‘Van Liefde Ongekend’ ten gehore gebracht.

Paasbeleving bij Kaasboerderij De Gelder

Tijnje Bij Kaasboerderij De Gelder staat op zaterdag 30 maart (11.00-15.00 uur) met de Paasbeleving alles in het teken van van gezelligheid, familie, voorjaar, voor jong en oud. Er is een speurtocht waarmee een rit op de hakselaar van Loonbedrijf Lolkema gewonnen kan worden. Een kijkje in de stallen, koeknuffelen, kaaspakhuis en kaasmakerij, genoeg te zien en te beleven. Brandweer Friesland is aanwezig met een informatiestand en het spel ‘kun je de brand blussen’. Daarnaast wordt er paling gerookt en zijn er hapjes en drankjes.

Afbeelding