Afbeelding
Arend Waninge

Gemeente bezoekt dertig boeren in actie tegen ondermijning

Nieuws

BEETSTERZWAAG  Medewerkers van de gemeente Opsterland en politie hebben vorige week ongeveer dertig boerenbedrijven bezocht in het kader van de actie ‘De Boer Op’. Deze actie is bedoeld om agrariërs informatie te verstrekken over ondermijning.

Tijdens de bezoeken krijgen de ondernemers ook informatie waar ze terecht kunnen bij vermoeden van ondermijning of als ze er daadwerkelijk mee te maken krijgen. 

Gemeente en politie helpen de ondernemers weerbaar te worden tegen criminaliteit. De veiligheid in het buitengebied komt volgens de gemeente steeds meer onder druk te staan door de toename van illegale activiteiten. Met name boerenbedrijven zijn interessant voor criminelen. Loodsen zijn in trek als drugslab, maar kunnen ook gebruikt worden voor andere vormen van criminaliteit.

Met de actie laat de gemeente zien dat de boeren er niet alleen voor staan en dat er voor criminelen geen plek is in Opsterland. Ondernemers kunnen een speciaal waarschuwingsbord bij hun bedrijf ophangen. Het bordje werd vorige maand door de drie OWO-gemeenten (Oost- en Weststellingwerf en Opsterland gepresenteerd. De spontane bezoeken vielen bij de agrariërs in goede aarde.