Survivalrun De Knipe

De Knipe De twintigste editie van Survivalrun De Knipe wordt gehouden van donderdag 1 tot en met zondag 4 juni. Het start- en finishterrein is aan de Ds.Veenweg 22. Kaarten zijn inmiddels uitverkocht. Het evenement trekt zowel topsporters als recreanten. De aftrap op donderdag en vrijdag wordt gedaan door scholieren uit basis- en vervolgonderwijs. Op zaterdag zijn de wedstrijdruns voor jeugd, de Ouder-Kind-Run en de 5 km zware en lichte variant. Zondag 4 juni starten in volgorde de deelnemers van de lange survivalrun (20 km), de middellange run (MSR) en de recreatieve run (12 km). Gevolgd door de wedstrijd korte survivalrun en de 7 km individueel. Meer informatie op survivaldeknipe.nl

Open dag Jeu de Boules

Gorredijk Jeu de Boules Gorredijk houdt op dinsdag 6 juni (13.25-18.00 uur) een open dag in verband met het 35-jarig bestaan van de club. Er is dan jeu-de-boulesspelen en een bbq op de vaste locatie: het terrein van rugbyclub De Wrotters naast Sportpark Kortezwaag. Daar wordt ook elke dinsdag om 13.25 uur competitie gespeeld. Voor informatie over de club: 06-13909307. Meer informatie is ook verkrijgbaar tijdens de fittest die door TeamFRL Opsterland op zaterdag 3 juni wordt gehouden in De Skâns waar diverse sportverenigingen aanwezig zijn.

Vlooienmarkt

Bakkeveen Zaterdag 3 juni (7.00-13.00 uur) is er weer de grote openlucht vlooienmarkt. Bij redelijk weer worden meer dan vijfhonderd standhouders verwacht. Er zijn altijd veel particuliere verkopers met een divers aanbod aan curiosa, gebruiksvoorwerpen, kleding, gereedschap, speelgoed, antiek, boeken. Marktbezoek is gratis, parkeren naast het vlooienmarktterrein kost 1 euro. De markt wordt gehouden op de terreinen rond Dúndelle aan de Mjûmster Wei. Een standplaats boeken kan via bakkeveen.nl/markt

Rommelmarkt

Wijnjewoude VVV Wijnjewoude organiseert op woensdag 7 juni (14.00-17.00 uur) de maandelijkse rommelmarkt op het evenemententerrein aan de Te Nijenhuisweg. De kleinschalige markt biedt van alles voor kooplustigen, zeker ook leuke zaken voor de vakantie. Standhouders mogen vanaf 13.00 uur de stand inrichten. Wie ook spullen wil verkopen, is welkom. Reserveren is nodig.

Tweedehands boekenmarkt

Oldeberkoop De Stellingwarver Schrieversronte houdt opruiming van haar boekenvoorraad op zaterdag 3 juni (10.00-15.00 uur) bij haar pand aan de Willinge Prinsstraat. Bij slecht weer is de markt binnen. De boeken zijn in volgorde opgesteld op tafels. Er zijn boeken in het Stellingwarfs, maar ook boeken over andere historie. Voor de pas verschenen nieuwe boeken zoals 'Grensland Stellingwerf', 'Veldnaemen van Stellingwarf deel 8' (Berkoop), het jubileum-bladerboek van de SSR en 'Luudklokken en klokkenstoelen in Stellingwarf' is ook plek ingeruimd.

Boekenmarkt

Jubbega In Kerkje Schurega is op zaterdag 3 juni (14.00-17.00 uur) een boekenmarkt. Boeken kunnen op vrijdag (19.00-20.00 uur) ingebracht worden. De opbrengst is voor het kerkje. 

Reünie obs De Jasker

Nij Beets De twee basisscholen in Nij Beets gaan in het nieuwe schooljaar gezamenlijk verder. Obs De Jasker gaat dicht en organiseert daarom op zaterdag 24 juni (13.00-17.00 uur) een reünie in informele sfeer voor iedereen die een link heeft met de school. Wie hier bij wil zijn, kan zich opgeven via dejasker@comprix.nl.

Open Engelse tuin

Jubbega De Engelse tuin van ’t Bokkehuske (Leidijk 22) is vanaf woensdag 7 juni in de maanden juni, juli en augustus elke woensdag (13.00-17.00 uur) open voor publiek. Er is een grote verscheidenheid aan planten, aangevuld met een grote vijver als blikvanger voor kikkers en libellen.

Parkenrondleiding

Beetsterzwaag De Tropische Kas organiseert op zondag 4 juni (14.00 uur) een rondleiding door de parken van het dorp. Een gids vertelt over beplanting, gebouwen en historie. De wandeling start vanaf de Tropische kas. Deelname: 6 euro (incl. consumptie).