Afbeelding
Renske Woudstra

Inzamelingsactie voor rolstoelfiets Gorredijk

Nieuws

GORREDIJK Van Campen & Dijkstra, zelfstandig adviseur van RegioBank in Gorredijk, zet zich samen met De Zonnebloem afdeling Gorredijk in voor het realiseren van een rolstoelfiets in Gorredijk. 

Rink Bethlehem, van De Zonnebloem Gorredijk: “Dankzij een rolstoelfiets kunnen ook mensen met een verminderde mobiliteit weer makkelijker eropuit. Zo wordt hun wereld weer een stukje groter. Iedereen die dat wil, mag samen met een familielid of fietsvrijwilliger de fiets gratis lenen. Al wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.” De fiets wordt gestald bij de voormalige garage van Hendrikus de Boer aan de Stationsweg. Er komt een sleutelkastje waarvan de code is op te vragen bij vrijwilligers van De Zonnebloem. Bethlehem: “De nieuwe rolstoelfiets kost 12.400 euro, exclusief de onderhoudskosten. Samen met Van Campen & Dijkstra in Gorredijk proberen we daarom een gedeelte van dit bedrag via een inzamelingsactie bij elkaar te krijgen. We zetten in op een bedrag van 1.575 euro.” 

De zonnebloem zoekt ook fietsvrijwilligers, die zo nu en dan met anderen op de rolstoelfiets willen fietsen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via e-mail: r.f.bethlehem@hotmail.com. Voor elke fietsvrijwilliger die zich tijdens de actieperiode aanmeldt doneert Van Campen & Dijkstra Gorredijk 25 euro.De inzamelingsactie loopt via ‘Samen voor de buurt’, een programma dat mede mogelijk wordt gemaakt door RegioBank; bedoeld voor voor initiatieven die zorgen voor verbinding en die bijdragen aan leefbaarheid in de buurt. 

Doneren voor de rolstoelfiets kan via samenvoordebuurt.nl/gorredijk of in de collectebus op de balie bij Van Campen & Dijkstra RegioBank (Brouwerswal 1 in Gorredijk). Doneren kan tot en met 12 juli.